Evenimentul Zilei > Social > TikTok anunță schimbări importante pentru aplicație. Cum vor fi afectați utilizatorii
TikTok anunță schimbări importante pentru aplicație. Cum vor fi afectați utilizatorii

TikTok anunță schimbări importante pentru aplicație. Cum vor fi afectați utilizatorii

După ce TikTok a crescut rapid în întreaga lume, în special în rândul adolescenţilor, o serie de incidente au provocat îngrijorări cu privire la politicile sale de confidenţialitate şi siguranţă.

Noile modificări anunțate de companie și destinate utilizatorilor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, vor fi lansate la nivel global în următoarele luni.

Pentru protejare adolescenţilor se vor introduce limite orare și resctricţii la descărcare

O primă măsură ce urmează a fi implementată este o fereastră pop-up care le cere adolescenţilor cu vârsta de sub 16 ani să aleagă cine le poate vizializa videoclipurile înainte de a le putea posta.

„Procesul de realizare a unui TikTok este distractiv şi creativ – alegerea muzicii, alegerea efectelor şi obţinerea corectă a tranziţiilor – dar este la fel de important să alegeţi cu cine va fi împărtăşit acel videoclip”, se precizează într-o postare recentă a companiei.

De asemnea, conţinutul realizat de copii cu cu vârsta sub 16 ani nu va putea fi descărcat, iar setările de mesagerie directă pentru conturile de 16 şi 17 ani vor fi setate automat la opţiunea „nimeni”. Utilizatorii având opţiunea să schimbe acestă setare, a anunțat antena3.ro.

O altă măsura va fi limitarea notificărilor de tip push. TikTok a spus că va reduce perioada de timp în care cei sub 18 ani pot să primesc acest tip de notificări.

Cei cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani nu vor mai primi notificări de tip push după ora 21:00 în timp ce cei cu vârsta de 16 şi 17 ani de la ora 22:00.

Reguli stabilite încă de la începutul anului 2021

Încă din luna ianuarie a acestui an, compania a anunțat că utilizatorii mai mici de 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuți, clipurile lor nu vor mai putea fi folosite pentru duete și nu vor mai putea fi marcate ca fiind disponibile pentru descărcare.

Cu alte cuvinte, toate conturile utilizatorilor sub 16 ani vor deveni, automat, private.

Totodată, ultilizatorii cu vârste între 16 și 17 ani vor avea videoclipurile lor indisponibile pentru descărcare și numai prietenii vor putea înregistra duete.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: