Schimbare radicală a vremii. Temperaturile urcă brusc. Ce spun meteorologii

Schimbare radicală a vremii. Temperaturile urcă brusc. Ce spun meteorologii

Meteorologii anunță că vineri, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în estul Transilvaniei şi 14 grade în regiunile vestice.

Schimbare radicală a vremii. Cerul, variabil, va prezenta înnorări mai accentuate în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Va ploua slab local în Crișana și Maramureș, izolat în Banat, Oltenia, și nord-vestul Transilvaniei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu rafale ce vor atinge 60...80 km/h în nordul Carpaţilor Orientali şi, local şi temporar, în regiunile vestice. Dimineaţa, cu totul izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

Temperaturi de primăvară în aproape toată țara

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie spus că temperaturi rămân ridicate în toată țara, peste media perioadei.

În Capitala, vremea va fi frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.  Temperatura maximă va atinge 12 grade, iar cea minimă va fi de -2 grade Celsius.

 Vremea bună își face apariția și la munte

Schimbare radicală a vremii. La munte, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, îndeosebi în masivele nordice, unde vor fi rafale ce vor atinge 60...80 km/h.

Pericol de avalanșe la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că încălzirea vremii poate duce la formarea de avalanşe, în special în Carpații Meridionali. Este vorba de munții Rodnei, Parâng-Șureanu, Țarcu Godeanu, Călimani-Bistriței-Ceahlău, Vlădeasa-Muntele Mare.

La altitudini de sub 1800 de metri, se pot declanșa curgeri și avalanșe de dimensiuni mici sau medii. Îndeosebi în zonele cu depozite mai însemnate de zăpadă. Sub 1500 m, stratul este de dimensiuni mai redus.