Evenimentul Zilei > Social > Schimbare majoră anunțată de administratorii WhatsApp, începând cu 1 noiembrie. Persoanele care nu mai pot utiliza aplicația
Schimbare majoră anunțată de administratorii WhatsApp, începând cu 1 noiembrie. Persoanele care nu mai pot utiliza aplicația

Schimbare majoră anunțată de administratorii WhatsApp, începând cu 1 noiembrie. Persoanele care nu mai pot utiliza aplicația

O schimbare importantă va fi adoptată de cei de la WhatsApp, începând cu prima zi a luni noiembrie. Unii utilizatori nu vor mai putea folosi aplicația.

Vor fi schimbări importante pentru aplicația WhatsApp începând cu data de 1 noiembrie. Astfel, aplicaţia nu va mai putea fi utilizată pe smartphone-urile Android care utilizează versiunea 4.0 a sistemului de operare. Motivul este legat de uzura acestor dispozitive, care au o vechime de peste 10 ani. Nu vor fi inconveniente pentru versiunile de la 4.1 în sus.

Eliminarea sistemului 4.0, de WhatsApp vizează și creșterea securității cibernetice

Sistemul 4.0 este cel cunoscut sub numele de Ice Cream Sandwich şi Google, fiind prezentat pe 19 octombrie 2011, adică exact 10 ani.

Telefoanele care deţin această versiune sunt considerate depășite din punct de vedere tehnic. Persoanele care mai dețin un asemenea dispozitiv, WhatsApp şi-a informat deja utilizatorii: „Vă invităm să treceţi la un dispozitiv acceptat”. Schimbarea este benefică și pentru a elimina riscurile ce vizează securitatea cibernetică.

Administratorii aplicaţiei de mesagerie WhatsApp au anunţat că vor introduce opţiunea de conectare a două telefoane mobile pe acelaşi cont, acest lucru nefiind posibil până acum.

Deși în prezent aplicația oferă deja suport multi-device, modul de implementare este foarte restrictiv, fiind posibilă asocierea unui dispozitiv secundar doar prin interfața WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, sau cu ajutorul unui smart display din seria Facebook Portal.

Pentru a putea folosi Whatsapp în continuare, utilizatorul este dependent de smartphone-ul pe care este instalat serviciul. Acest lucru nu se va mai întâmpla odată cu noile zvonuri apărute, potrivit cărora, actualizarea numită multi-device 2.0 va oferi utilizatorilor posibilitatea de-a seta același cont pe un al doilea smartphone, finalizând autentificarea pe telefonul principal.

Funcția care a fost lansată de aplicație în această vară

În luna august a acestui an, WhatsApp lansa funcția „View Once”. Datorită căreia utilizatorii pot trimite fotografii şi videoclipuri ce dispar după prima vizualizare. Astfel se oferă utilizatorilor mai mult control asupra confidențialității lor cu funcția View Once.

Funcţia denumită „View Once” permite ca fotografiile şi videoclipurile trimise să dispară din chat după ce au fost văzute. Odată ce conţinutul media a fost vizualizat, mesajul va fi afişat ca „deschis”.