Evenimentul Zilei > EVZ Special > Schimbare istorică la Loterie. LOTO 6/49 și NOROC se vor juca altfel decât știai
Schimbare istorică la Loterie. LOTO 6/49 și NOROC se vor juca altfel decât știai

Schimbare istorică la Loterie. LOTO 6/49 și NOROC se vor juca altfel decât știai

Jucătorii la LOTO 6/49 și NOROC vor avea posibilitatea să-și achiziționeze biletele, cu numerele pe care intenționează să le joace, de pe o platformă online.

Loteria Română și Autoritatea pentru Digitalizarea României au semnat un contract pentru dezvoltarea unei platforme informatice care să permită jucătorilor să-și achiziționeze biletele și în sistem online. Accesul la această platformă online, de comercializare a jocurilor loteristice se va face prin intermediul site-ului www.loto.ro.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Loteriei, implementarea jocurilor loto online se va face în patru etape. Astfel, într-o primă fază vor fi implementate cele mai populare jocuri ale Loteriei Române, LOTO 6/49 și NOROC. Ulterior, în următoarele trei etape vor fi introduse, pe platforma online, și celelalte jocuri tradiționale, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

„Crearea platformei informatice proprii de comercializare a jocurilor loteristice online reprezintă un proces necesar și firesc, iar realizarea acesteia este așteptată de jucători de foarte mulți ani. Digitalizarea reprezintă un pas important pentru dezvoltarea și modernizarea Loteriei Române”, a declarat Sebastian-Iacob Moga, director general al Companiei Naționale „Loteria Română” S.A.

Directorul Loteriei Române a mulțumit pentru această „realizare” echipei sale, respectiv Consiliului de Administrație, Adunării Generale a Acționarilor și ministrului Economiei, Virgil-Daniel Popescu.

„Împreună ne-am ținut promisiunea pe care am facut-o jucătorilor Loteriei Române cărora le mulțumim pentru încredere și le dedicăm, ca și întregii societăți românești, cei 114 ani de activitate”, a mai spus Sebastian-Iacob Moga.

Pe de altă parte, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, a precizat că noile modificări, realizarea platformei online pentru comercializarea jocurilor dezvoltate de Loteria Română, au fost posibile datorită noului cadru legal care pune accent pe dezvoltarea sistemelor informatice.

„În foarte scurt timp, românii care cred în șansa lor vor putea accesa și achiziționa bilete la jocurile de pe site-ul www.loto.ro, prin intermediul platformei informatice proprii de comercializare a jocurilor loto online. Noul cadru legal ne-a dat oportunitatea să parafăm un document important pentru viitorul companiei, căreia îi urăm mult succes”, a precizat Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.