Schimbare de situație în dosarul „DROGURI ÎN CAVOU”. „Pablo Escobar” al României ruflă ușurat

Judecătorii au decis ca schimbarea încadrării dosarului în care Sandu Simion cunoscut sub porecla de „Pablo Escobar” al României în lumea interlopă din arest la domiciliu în cea de control judiciar. Măsura preventivă de arest la domiciliu Sandu Simion o primise în primăvada acestui an.

„Pablo Escobar” al României, a fost arestat în 2016, după ce procurorii DIICOT au probat că el pusese pe picioare o reţea extrem de puternică, specializată în traficul de cocaină, potrivit www.cancan.ro

 În acest dosar a fost încătuşat şi Petru Pitcovici, un fost ofiţer de crimă organizată care, în ultimii ani, promovase spectaculos în carieră, până la vârful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

”Asupra măsurii preventive: Admite cererea formulată de inculpatul Simion Dan Sandu. În baza art. 242 alin. 2 C.p.p. rap. la art. 202 alin. 4 litera b C.p.p. și art. 215 C.p.p. înlocuiește măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă fața de inculpatul Simion Dan Sandu cu măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 215 și următoarele C.p.p., măsura care se dispune pentru o perioada de 60 de zile, începând cu data prezentei încheieri”, se arată în decizia magistraților.

Chiar dacă magistrații au decis să înlocuiască măsura preventivă de arest la domiciliu cu cea de control judiciar, Dan Chioru nu poate răsufla ușurat. Celebrul traficant care își ascundea drogurile în cavoul de la Bellu al mamei sale are de îndeplinit o serie de obligații.

”În baza art. 215 alin. 2 C.p.p., pe timpul cât se va afla sub control judiciar, inculpatul va respecta următoarele obligații: –se va prezenta la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;

-va informa de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fata căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinței;

-se va prezenta la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, Șectia 24 de politie București, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 C.p.p., instanța impune inculpatului respectarea și a umătoarelor obligații:

-să nu părăsească țara fără încuviințarea instanței de judecată;

-să nu depășească limita teritorială a municipiului București și a județului Ilfov;

-să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență;

-să nu ia legătura direct sau indirect cu inculpații Dumitrache Cristinel, Pitcovici Petru Daniel sau cu membrii familiilor acestora, cu martorii Paraschiv Bogdan Emanuel, Tripon Natalia, Costea Vasile, Cucu Claudiu, Lavrente Adrian și Cîrlan Angela sau cu membrii familiilor acestora.

În baza art. 215 alin. 3 C.p.p. atrage atenția inculpatului că în cazul în care va încălca măsurile și obligațiile impuse, cu rea-credință, măsura controlului judiciar se va înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive. Definitivă”, se mai arată în decizia magistraților.

Procurorii DIICOT au descins în 2016 în cavoul de lux al familiei lui Dan Chioru, evaluat la peste 100.000 de euro, după ce au avut informaţii că acesta ar fi ascuns în mormântul mamei sale o mare cantitate de droguri. Interesant este cum au aflat acest lucru. Deşi bărbatul găsise locul perfect, el vorbea mult la telefon, iar anchetatorii îi ascultau convorbirile. Dan Chioru, o altă poreclă pe care o are Sandu Simion, nu se sfia să discute la telefon despre afacerile sale chiar din cimitir, la ore târzii din noapte, limbajul fiind însă unul codificat.

Procurorii şi-au dat seama de unde sună traficantul, iar pe măsură ce apelurile din cimitir erau din ce în ce mai multe, au pus totul cap la cap. Aşa că au mers la Bellu, însă acolo au avut o mare surpriză. Drogurile fuseseră mutate între timp, însă oamenii legii au reuşit să strângă probe şi să ceară arestarea lui Dan Chioru, solicitare acceptată de judecători.