Evenimentul Zilei > Vremea > Schimbare bruscă suferită de vreme, începând de luni, 27 septembrie. Temperaturile scad simțitor
Schimbare bruscă suferită de vreme, începând de luni, 27 septembrie. Temperaturile scad simțitor

Schimbare bruscă suferită de vreme, începând de luni, 27 septembrie. Temperaturile scad simțitor

Se va schimba radical vremea, începând cu săptămâna care vine, atunci când temperaturile din termometre vor coborî semnificativ, conform meteorologilor.

Temperaturile ridicate le vor lăsa locul celor scăzute, în zilele următoare, după cum au anunțat meteorologii. Vremea frumoasă din weekend va rămâne doar o amintire săptămâna viitoare.

Ce turnură ia vremea începând de săptămâna viitoare

„Începând de mâine după-amiază, dar mai ales de marți o masă de aer rece va aborda din nou pentru câteva zile zona țării noastre.

Trebuie să menționăm nopțile și diminețile reci pe parcursul zilelor de miercuri, joi și vineri când în depresiuni vom înregistra valori de 0 grade probabil chiar valori negative cel mult 10, 11,14 grade în vestul, sudul, sud-estul țării și în Moldova minime de 5-6 grade Celsius inclusiv în capitală 7-8 grade Celsius”, a afirmat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Altfel, România va fi afectată de norul toxic generat de erupția vulcanului din Insulele Canare, care ajunge chiar astăzi în țara noastră. El va intra pe la Timișoara și va cuprinde în următoarele ore întreaga Românie. Vulcanul erupe de mai bine de o săptămână.

Norul vulcanic ajunge în România

„La nivelul Uniunii Europene funcționează programul de observare a Pământului, respectiv Serviciul de monitorizare a atmosferei, Copernicus. Așa cum arată datele furnizate de acest serviciu putem să observăm că în ultimele zile, în sudul și în estul Europei concentrațiile de dioxid de sulf s-au semnalat pe întreaga coloană de aer și s-au menținut la valori ridicate.

Iar evoluția estimată ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în zona Insulelor Canare duce la idee că și țara noastră se va afla sub incidența acestui nor, dacă azi vorbim într-o primă etapă pentru zona de vest a țări, ulterior vom observa o extindere pentru că circulația aerului realizată din sectorul predominant sud-vestic va favoriza deplasarea către est a norului și va traversa astfel între teritoriul țării în intervalul 26 – 28 septembrie.

Așadar, monitorizăm din punct de vedere meteorologic evoluția, ca urmare a datelor furnizate de acest serviciu și pe măsură ce avem date noi cu siguranță vom veni cu ele în atenția dvs”, a mai precizat Elena Mateescu.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: