Emisiunea ”iUmor”, difuzată de Antena 1, a fost, duminică seară, lider de audienţă pe toate categoriile de public, în ediția în care Brent Ray Fraser a pictat portretul lui Mihai Bendeac cu… penisul. Jurații emisiunii, Delia, Mihai Bendeac şi Cheloo, s-au declarat șocați de talentul concurentului, iar comentariile lăsate pe Facebook de către fanii emisiunii, condamnă, în majoritate, difuzarea unui asemnea act artistic, mai ales la o oră de maximă audiență (emisiunea începe la ora 20.00), când în fața micilor ecrane sunt și copiii. De dragul audienței, postul se pare că a fost decis să riște o amendă zdravănă de la CNA. Surprinzător însă, românii nu par să fi fost  orpilați nici de goliciunea stripperului și nici măcar de festurile indecente. La CNA nu sa fost înregistrată decât o singură reclamație.

„Dezgustator. Ca sa nu mai vorbim ca se mai uita si copii la emisiune. Urat”, a scris un prieten al emisiunii. ”Ai rămas căscată de prostia ta păcat de tine Delia Matache așa ceva să promovezi rușine”, a adăugat un altul pe Facebook.

Contrariați de lipsa de reacție a telespectatorilor, membrii Consiliului Național al Audiovizualului spun că nu vor lăsa lucrurile așa. „Nu am văzut emisiunea, dar dacă s-a întâmplat așa cum mi s-a povestit, ne vom autosesiza. Sunt mirat de lipsa reclamațiilor, dar uneori reacția telespectatorilor e întârziată”, a spus Răsvan Popescu.

Ce riscă Antena 1

Dacă CNA va constata că legea a fost încălcată, Antena 1 riscă o amendă piperată. Reamintim că în 2014,  „Superbingo Metropolis”, emisiune ce era difuzată în jurul orei 16.51, cu marcajul AP a primit o amendă de 10.000 deoarece a prezentat un manechin gonflabil ce reprezenta un bărbat dezbrăcat. În aceeași emisiune, prezentatoarea Daniela Crudu a fost și ea sancționată pentru că a folosit un limbaj considerat obscen.  

10.000 de lei amendă a primit și postul TVR 1, în 2013, pentru că în emisiunea "Lozul cel mare" au apărut imagini cu cântăreaţa Bijou care nu purta lenjerie intimă, membrii CNA considerând că într-unul dintre cadre se puteau vedea zonele intime ale acesteia.

Lege mai aspră

Emisiunea Antenei 1 vine la puțin timp după ce Consiliul a anunțat schimbări majore în legislație.  CNA vrea să facă curățenie în mediul audiovizual și a anunțat săptămâna trecută că urmează schimbări importante în Codul Audiovizual. Membrii Consiliului au propus, spre dezbatere publică mai multe modificări.  Printre persoanele care nu vor mai apărea la TV se numără cele aflate în situații umilitoare, nici măcar dacă se încheie contract în acest sens, bătrânii și minorii. ”În maximum două săptămâni vom avea termenul final de dezbatere public. În ceea ce privește înăsprirea legii, se referă la protecția minorilor”, a mai spus Răsvan Popescu.

Atracția serii, Brent Ray Fraser

Emisiunea ”iUmor”, difuzată de Antena 1, a fost duminică seară lider de audienţă pe toate categoriile de public, în intervalul orar 19.59 – 22.27, cu o audienţă medie de 9,4 puncte de rating şi 19,1% cotă de piaţă. Cel de-al doilea sezon al emisiunii ”iUmor”, ce a început pe 2 octombrie, îi are ca membrii juriului pe Delia, Mihai Bendeac şi Cheloo.

Categoric, atracția serii a fost Brent Ray Fraser, care a venit tocmai din Canada pentru a-i şoca pe juraţi cu talentul său. Concurentul s-a dezbrăcat pe muzică clasică şi a pictat, în premieră cu organul genital şi fără nicun fel de inhibiţii în faţa publicului numeros şi a celor trei juraţi! Bendeac, Delia şi Cheloo au rămas şocaţi, iar Mihai şi-a trimis nepoţica afară din sală.

 

Te-ar putea interesa și: