Un băiat de 13 ani din Măgurele, judeţul Ilfov, a fost bătut cu pumnii şi picioarele iar apoi obligat să se aşeze în genunchi de către două fete. Poliţiştii au deschis o anchetă după ce pe Facebook au apărut imagini cu bătaia şi au identificat că una dintre agresoare are 11 ani.

Poliţia s-a sesizat după ce pe Facebook au apărut imagini cu puternic caracter emoţional, în care se vede cum un băiat este lovit cu pumnii şi picioarele de două fete, una dintre ele obligându-l să se aşeze în genunchi în faţa ei, potrivit ȘtirileProTV.

„La data de 20 noiembrie în jurul orei 16:30, poliţiştii oraşului Măgurele s-au sesizat din oficiu si au deschis dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi lovirea sau alte violente, urmărirea penală fiind supravegheată de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu”, a transmis Poliţia Ilfov, citată de News.ro. Conform Poliţiei, victima este un băiat de 13 ani, iar una dintre agresoare are 11 ani.

L-a obligat să stea în genunchi în fața ei

În imagini se vede cum un adolescent este lovit cu pumnii şi picioarele de două fete, una dintre ele obligându-l să se pună în genunchi în faţa ei.

″În urma activităţilor desfăşurate până la acest moment, poliţiştii oraşului Măgurele au identificat persoana vătămată, în cauză fiind vorba despre un minor de 13 ani, precum şi o persoană de sex feminin, minoră, în vârstă de 11 ani, bănuită de săvârşirea faptelor sesizate. În continuare, Poliţiştii oraşului Măgurele desfăşoară activităţi specifice pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirea cu exactitate a tuturor condiţiilor şi împrejurărilor în care s-au desfăşurat actele de violenţă, pentru luarea masurilor legale, care se impun”, a menţionat IPJ Ilfov.

Violența fetelor este noua realitate

Astfel de episoade sunt din ce în ce mai dese. În luna iunie, un băiat de 15 ani a ajuns la spital, la Timișoara, după ce a fost bătut de alți doi adolescenți, pe stradă. Copilul a fost lovit crunt, cu pumnii și piciorul în cap, iar toată scena a fost filmată de un al treilea adolescent. Luna trecută, două minore s-au luat la bătaie în plină zi, pe o stradă într-o comună din judeţul Dâmboviţa. În luna septembrie, o fată de 13 ani din județul Gorj a fost pur și simplu zdrobită în bătaie de prietenele ei.