Evenimentul Zilei > Politica > Scenariul lui Rareș Bogdan pentru un nou Guvern. Cum se împart banii și ministerele
Scenariul lui Rareș Bogdan pentru un nou Guvern. Cum se împart banii și ministerele

Scenariul lui Rareș Bogdan pentru un nou Guvern. Cum se împart banii și ministerele

Un nou posibil scenariu al împărțirii banilor din Guvern, propus de prim-vicepreședintele partidului PNL Rareș Bogdan. PNL ar urma să preia Ministerul Fondurilor Europene și pe cel al Transporturilor, în timp ce USR-PLUS s-ar ocupa de Ministerul Culturii, întrucât useriștii „au susținere publică importantă” în acest sens.

Cum se împart banii într-un nou Guvern. Scenariul lui Rareș Bogdan

Rareș Bogdan este de părere că, în cazul unei noi negocieri a ministerelor cu USR-PLUS, liberalii nu ar trebui să renunțe la Ministerul Fondurilor Europene și nici la Ministerul Transporturilor. „Nu dorim să mai renunțăm la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discuție în cadrul conducerii.

În momentul ăsta, știind ce bani sunt la Bruxelles (…) premierul trebuie să aibă garanția că Ministerul Fondurilor Europene și banii care vin, pe PNRR care se semnează în 10 zile, pe exercițiul multianual normal, pe banii rămași, pe toate exercițiile financiare, pentru că sunt bani foarte mulți (…) Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului”, a declarat Rareș Bogdan pentru TVR1.

PNL nu renunță la Ministerul Transporturilor

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, PNL nu ar trebui să renunțe nici la Ministerul Transporturilor. Liberalul a precizat că, deși Cătălin Drulă a continuat lucrările în acest domeniu, 95% dintre proiecte au fost începute sau continuate de Lucian Bode.

„Trebuie să înțelegeți că 3 miliarde din banii atrași sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode și secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din șantiere, pe care le-a continuat și foarte bine că le-a continuat Cătălin Drulă, sunt cele începute sau continuate de ministrul Bode”, a spus Rareș Bogdan.

USR-PLUS preia Cultura. „Într-o țară unde nevoia de a citi e imensă…”

Întrebat despre ministerele cu care ar rămâne USR-PLUS, în contextul în care liberalii le-ar prelua pe o parte dintre cele importante, Rareș Bogdan a susținut că useriștii sunt potriviți pentru a conduce Cultura. USR-PLUS are parte de „susținere publică importantă din zona culturală”, s-a exprimat prim-vicepreședintele PNL.

„Eu zic că într-o țară unde nevoia de a citi e imensă, Cultura e o chestiune importantă, mai ales că au susținere publică importantă din zona culturală”, a declarat Rareș Bogdan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: