Evenimentul Zilei > Monden > Scenariul lui Banciu: Pericol imens în România! Asta au urmărit, de fapt, cu pandemia?
Scenariul lui Banciu: Pericol imens în România! Asta au urmărit, de fapt, cu pandemia?

Scenariul lui Banciu: Pericol imens în România! Asta au urmărit, de fapt, cu pandemia?

În plină pandemie de coronavirus, românii devin din ce în ce mai greu de controlat de către autorităţi.

Aceasta este concluzia pe care Radu Banciu a prezentat-o recent în emisiunea „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 Tv.

Jurnalistul a comentat luni seara prelungirea stării de alertă, dar şi faptul că încrederea românilor în măsurile anunţate de autorităţi scade de la o zi la alta.

„Anii ăștia de pandemie vor face mai mulți proști decât victime. Se pare că suntem pe acest trend.

Deocamdată ne pregătim să depășim starea de alertă și să trecem într-o stare de tranziție către normalitate, cum vrea să o denumească PSD.

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, Victor Ponta promitea ceva… Cu siguranță acel lucru nu se va întâmpla.

Faptul că el a vorbit în numele opoziției parlamentare a grupului PSD și a aliațiilor săi, cum că nu vor vota niciodată continuarea stării de alertă…

În favoarea poporului român, desigur, tocmai pentru ca actualii guvernanți, Guvernul Orban să nu-și mai poată face mendrele pe seama poporului român.

Nu vor vota niciodată ceea ce va vrea guvernul liberal. Între timp se pare că lucrurile nu mai sunt chiar așa.

Poate și numărul crescut de cazuri anunțat de autorități în ultima perioadă să-i fi îndoit un pic pe membrii PSD”, a declarat Banciu.

În continuare, jurnalistul a comentat planurile PSD cu privire la pandemia care a paralizat lovit în plin economiile lumii:

„Cert este că aceștia vor 15 zile de continuare a stării de alertă, fără să se ducă spre 30 de zile, considerând că populismul este mai important decât sănătatea și mergând pe această idee din ce în ce mai vehiculată în spațiul public.

E greu să îi mai ții pe români în lesă sau să își imagineze că această boală există, circulă. Românii nu mai cred în existența coronavirusului.

În continuare revin la ideea că nimeni dintre noi nu cunoaște pe nimeni care s-ar fi îmbolnăvit de această boală.

Altfel, invitația politicienilor de a aduce în atenția cetățenilor, persoane care s-au îmbolnăvit poate că ar fi interesantă, dar noi tot români rămânem și vom spune că au fost plătiți.

I-am adus pe unii care pentru niște lovele au pretins că au avut acest coronavirus. Situația nu este deloc comodă.”

Dar care este cel mai mare pericol conform celor spuse de Banciu?

„Oamenii au scăpat de sub control, se pregătesc de vacanța de vara, se pregătesc de ieșirile la terase, la restaurante în aer liber…

Nu se mai respectă distanța şi purtatul măștii, care până una-alta era obligatorie. Lumea nu mai crede în așa ceva, pentru că nu s-au îmbolnăvit…

Nu știm pe cine să mai credem. Situația este complicată și în alte țări, unde oamenii au stat 3 luni și ceva în case și acum sunt dezlănțuiți.”

În acest context amintim că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la finalul ședinței Comitetului Executiv al social-democraților, ce va face formaţiunea.

El a dat asigurări că PSD va vota „tot ce ține de sănătatea românilor”, precizând că înainte de a lua o decizie se așteaptă forma finală a Hotărârii de Guvern privind condițiile în care va fi prelungită starea de alertă.

În plus, Ciolacu a precizat că PSD își dorește o introducerea unei stări intermediare, care să nu fie prelungită mai mult de 15 zile:

„Nu avem nicio analiză de risc, nu avem nicio propunere din partea Guvernului de prelungire a stării de alertă.

Nici politicienii, nici presa, nici românii nu știu ce se va întâmpla peste câteva ore, când va expira starea de alertă.

Cu certitudine știm un lucru: în spațiile închise se pot juca păcănele. În rest, avem doar supoziții: în biserici nu se poate intra, sunt spitale închise…”

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: