De asemenea, anchetatorii au ridicat de la locuinţa familiei Melencu, mai multe haine, perechi de pantofi şi fotografii cu Luiza, fata dispărută în aprilie de la Caracal.

„Există tuneluri, tot felul de foraje, puţuri înfundate, puţuri care nu sunt neapărat înfundate, grote, şi tot felul de betoane peste aceste lucruri, fără rost, adică nu există beton turnat în sensul de a pune o fundaţie, a face ceva”, a spus

Totodată, Pop a spus că Gheorghe Dincă primeşte sfaturi juridice „interactiv faţă de situaţia din teren şi situaţia mediatică”.

„Este ca un joc de şah, pur şi simplu el joacă pe o tablă de şah şi mută pionii, mută… să vedem ce face cu regele. Cred că a vrut să dea şah mat, prin a doua dezvăluire, să se găsească al doilea cadavru şi dosarul având două persoane dispărute nu mai avem pe cine căuta. Pentru că dacă iese ADN-ul ca fiind al Luizei şi nu al Alexandrei, procurorii şi poate şi alţi binevoitori, în ghilimele, vor zice: domnule, ecuaţia este închisă, de ce să săpăm noi? de ce să spargem betoane? (…) pe cine căutăm? Stop, s-a terminat, închidem, la revedere”, a afirmat avocatul.

El a mai susţinut că laptopul găsit la Dincă este unul performant, la fel şi aparatul foto, solicitând să aibă acces la datele copiate din acele medii.

Referitor la cenuşa şi oasele găsite la marginea pădurii, avocatul a spus că acestea erau aruncate pe iarbă, iar la şase-şapte metri depărtare erau doi saci, într-un hăţiş greu de pătruns.

„Din punctul meu de vedere, dacă acele urme de cenuşă şi acele resturi de oase calcinate ar fi stat acolo de când spune criminalul, respectiv de câteva luni de zile, pentru că se sugerează că imediat ar fi omorât-o, în aceeaşi zi, pe Luiza, în mod clar din punctul meu de vedere acolo ar fi trebuit să fie astupate de vegetaţie, adică să crească iarba de sub ele să le acopere, de noroi, de ploi, şi inclusiv acei saci, eu atât cât i-am văzut păreau destul de curaţi sacii, nu erau cu apă, cu noroi şi nici acea cenuşă nu părea de mult acolo, nu părea veche (…) Trebuie să studiez mai bine fotografiile, filmările şi chiar să-mi dau seama (…) Am această suspiciune că acele probe nu au vechimea a fi fost poziţionate acolo de câteva luni de zile aşa cum se spune, păreau prospăt puse acolo vis-a-vis cu vegetaţia, cu iarba, cu ploile, cu inundaţiile care au fost acolo”, a susţinut Tonel Pop.

Potrivit medicilor legişti, în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dincă, au fost găsite fragmente osoase şi dinţi care ar fi de natură umană.

„Astăzi, data de 06.08.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române – delegaţi în cauză, au continuat percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, precum şi cercetarea la faţa locului din data de 05.08.2019, în zona indicată de către inculpat, respectiv o lizieră situată pe traseul Călăraşi-Bucureşti. În urma cercetării la faţa locului efectuate în cursul zilei de astăzi, la locul mai sus menţionat, după cernerea cenuşei, au fost identificate şi alte fragmente osoase şi dinţi”, precizează DIICOT într-un comunicat

DIICOT menţionează că „medicii legişti aflaţi la faţa locului au concluzionat faptul că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană”.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, luni, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate.

Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia şi acelaşi lucru l-a făcut şi în cazul Alexandrei Măceaşnu, potrivit romaniatv.net