Realizatorul B1 Tv a descris acest moment drept intrarea în „faza eliminatorie a Pandemic World Cup” şi crede că presa va fi și ea foarte afectată din cauza virusului apărut în China.

„Am răsfoit un pic ziarele. Știu că e păcat, dar mă gândeam că, totuși, nu am mai făcut-o de multă vreme și cine știe cât mai au și ele de apărut pe tarabă, pentru că, e drept, această criză sanitară mondială va surclasa și presa tipărită, cea mai fragilă, asta cu probleme la plămâni.

Nu va dispărea chiar toată presa din lume, dar cei care nu s-au îngrijit de ea, cei care n-au știut s-o guverneze, cei care n-au știut s-o întrețină, vor rămâne fără această jucărie.

Alții, care și-au făcut casă atunci când trebuia, și nu neapărat de paie sau de nuiele, vor mai avea ce să citească și după COVID-19.

Deocamdată nu suntem acolo. Nici măcar n-am început cel de-al doilea val. Abia după 15 mai trecem în etapa a doua.

Să spunem că va fi o fază eliminatorie a Pandemic World Cup, după 15 mai, când majoritatea țărilor europene se vor relaxa. Atunci, sigur, se vor face noi calcule.

Vom vedea la momentul potrivit. Mai este mult până pe 15 mai, mai ales că este o zi care vine în preajma weekendului.

Practic, socotelile vor începe corect abia de pe 18 mai. Sunt 12 zile până când intrăm în această nouă etapă.

Abia așteptăm să vedem consecințele asupra omului, pe care le va avea această boală”, a declarat Radu Banciu.

Amintim că premierul Ludovic Orban a precizat miercuri că hotelurile vor fi deschise în anumite condiții speciale.

La polul opus, restaurantele – considerate printre cele mai periculoase spații în actualul context epidemiologic – încă vor rămâne închise.

La câteva ore distanță după anunţul liderului de la Palatul Victoria, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a spus că după 15 mai românii se vor putea deplasa fără a ține cont de limita localității.