Evenimentul Zilei > Actualitate > Scenă incredibilă la Cuvioasa Parascheva. Smurdul „a tratat” o femeie agitată cu o vizită la moaște
Scenă incredibilă la Cuvioasa Parascheva. Smurdul „a tratat” o femeie agitată cu o vizită la moaște

Scenă incredibilă la Cuvioasa Parascheva. Smurdul „a tratat” o femeie agitată cu o vizită la moaște

Situație rar întâlnită la Iași, la pelerinajul de Cuvioasa Parascheva. O femeie aflată într-o stare de puternică agitație a fost dusă de un echipaj SMURD în fața raclei cu moaște.

Imaginile au fost postate pe contul de Facebook al unei călugărițe care a filmat incidentul de la Cuvioasa Parascheva din Iași. Femeia agitată, care scoate niște urlete neomenești, a fost purtată de doi lucrători SMURD până la racla cu moaște.

Femeia se afla în curtea Mitropoliei, la baza podiumului pe care a fost amplasat baldachinul cu sfintele moaște. Aceasta scoate niște țipete puternice, fără un motiv aparent. Aceasta în vreme ce pe lângă ea, se poate observa în imagini, pelerinii urcau și se închinau la moaște.

La un moment dat, doi lucrători din cadrul SMURD și trei jandarmi au venit, au luat-o pe sus și au dus-o în fața raclei ca să se închine. Femeia s-a liniștit la scurtă vreme după ce a atins moaștele, fapt ce i-a făcut pe o parte dintre cei de față să vorbească despre o minune a lui „Dumnezeu”

În vreme ce unii credincioși vorbesc despre o transă mistică, în care s-ar fi aflat femeia, alții sunt de părere că aceasta era posedată, iar apropierea de raclă a gonit Diavolul.

„Minuni la racla Sfintei Cuvioase Parascheva și a Sfântului Gheorghe Pelerinul…..cât de bun e Dumnezeu cu noi, păcătoșii…..”, a scris pe Facebook măicuța care a filmat scena.

Reguli la pelerinajul de Cuvioasa Parascheva

Pelerinajul religios din acest an, la Cuvioasa Parascheva, s-a încheiat în cursul dimineţii de vineri, 15 octombrie. În cele şapte zile cât a durat evenimentul, la racla cu moaştele Sfintei Parascheva au venit și s-au închinat aproximativ 85.000 de persoane.

În curtea Catedralei Mitropolitane din Iași a fost amenajat un culoar din garduri metalice, iar pelerinii au fost obligaţi să poarte mască de protecţie. Cei care nu aveau măști primeau câte una din partea organizatorilor.

În fiecare an, numeroși pelerine merg și se închină, la Iași, la racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva. Credincioșii ortodocși cred că Sfânta face minuni și îi ajută să-și rezolve problemele de sănătate și nu numai.