Evenimentul Zilei > Sport > Scaunul lui Șumudică la CFR Cluj se clatină. Meciul de marți cu Steaua Roșie Belgrad devine unul decisiv
Scaunul lui Șumudică la CFR Cluj se clatină. Meciul de marți cu Steaua Roșie Belgrad devine unul decisiv

Scaunul lui Șumudică la CFR Cluj se clatină. Meciul de marți cu Steaua Roșie Belgrad devine unul decisiv

Nu este liniște la CFR Cluj. Antrenorul Marius Șumudică, instalat pe bancă în urmă cu numai două luni, este în pericol să fie dat afară de la echipă, fiindcă finanțatorul Neluțu Varga visa calificarea în grupele Champions League, pe care deja a pierdut-o.

Dan Petrescu vrea să revină și deja compară rezultatele lui cu ale lui Șumi, cu toate că echipa s-a schimbat cu mult ca stil de joc.

Meciul cu Steaua Roșie Belgrad este unul decisiv pentru scaunul lui Șumudică

Dacă nu trece de Steaua Roșie Belgrad, tehnicianul rămâne expus, cu șanse mari să plece de la CFR. Un eșec în turul programat marți la Belgrad poate să fie decisiv.

CFR arată ca un club serios și bine organizat, toată lumea din club a ținut ca societatea să aibă imaginea aceasta, una în contrast cu practicile de la FCSB, unde Becali își asumă în public toate deciziile care contează: alcătuirea lotului, alegerea titularilor, schimbările din timpul meciurilor, scrie gsp.ro.

La Cluj a existat însă un cutremur pe care l-a provocat o intervenție a patronului Ioan Varga, la demiterea lui Edi Iordănescu în primul mandat, și există informații despre încă o tentație a sa de a schimba antrenorul la nervi.

Proprietarul clubului e supărat din cauza eliminării din Champions League, în disputa cu Young Boys, și se gândește deja să-l înlocuiască pe Marius. Pe Șumudică l-ar salva, în mod sigur, calificarea în grupele Europa League.

Șumi se află acum în situația de care s-a temut Edward Iordănescu atunci când a refuzat să semneze prelungirea contractului cu vișiniii: reconstruirea echipei și victoriile în Europa sunt greu de realizat.

Dan Petrescu si-ar dori să revină în Gruia

Petrescu a vorbit deja la DigiSport și a comparat rezultatele recente cu succesele pe care le-a obținut el. Liber de când a fost demis de la CFR, Dan s-ar întoarce. Șansele reale pentru readucerea lui sunt minime, chiar dacă fostului internațional i-ar conveni să revină.

Varga și-a impus forța o singură dată de când e proprietarul clubului, atunci când l-a demis pe Iordănescu ca urmare a eșecului cu Malmo, 0-1 la Cluj. Urma returul, dar patronul clujean nu a mai avut răbdare.

Solidari cu antrenorul, au demisionat președintele Marian Copilu, Bogdan Mara și Marius Bilașco, și ei membri ai staff-ului. Relația Copilu-Petrescu nu mai era bună de multă vreme, deci înlocuirea lui Șumi cu Dan ar conduce la un scenariu asemănător.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: