Evenimentul Zilei > Politica > Scaunul lui Clotilde Armand se clatină! Pe cine au votat românii la conducerea Sectorului 1 și cine a fost cel mai bun edil SONDAJ
Scaunul lui Clotilde Armand se clatină! Pe cine au votat românii la conducerea Sectorului 1 și cine a fost cel mai bun edil SONDAJ

Scaunul lui Clotilde Armand se clatină! Pe cine au votat românii la conducerea Sectorului 1 și cine a fost cel mai bun edil SONDAJ

E mare agitație în Sectorul 1, după atitudinea primarului USR-PLUS Clotilde Armand. Maniera prin care s-a raportat la problemele românilor din teritoriu deranjează tot mai mult, iar cetățenii, în marea lor majoritate, l-au votat pe Dan Tudorache la șefia Primăriei, arată un nou sondaj. În cazul procesului electoral al alegerii edilului, cetățenii Sectorului 1 spun că USR-PLUS este vinovat de fraudă.

Tot mai mulți cetățeni din Sectorul 1 sunt nemulțumiți de atitudinea apatică și nepăsătoare a edilului Clotilde Armand, arată un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în perioada 1 – 15 septembrie 2021.

82% dintre respondenți spun că nu au cunoștință despre niciun proiect de dezvoltare a Sectorului 1, inițiat și sprijinit de Primărie în mandatul lui Clotilde Armand, în timp ce 8% susțin contrariul. Alți 10% dintre cetățeni nu au știut sau nu au dorit să răspundă la întrebare.

Clotilde Armand și transparența administrativă. Ce spun românii

Respondenții sondajului au trebuit să aprecieze activitatea primarului Clotilde Armand în ceea ce privește transparența administrativă. 47% dintre cetățenii Sectorului 1 au răspuns că edilul nu a dat dovadă de transparență „deloc”, în timp ce 6% susțin contrariul.

Mai mult decât atât, majoritatea respondenților – 54% – spun că primarul nu a dat dovadă „deloc” de eficiență administrativă.

58% dintre românii din Sectorul 1, respondenți la sondaj, consideră că Armand nu s-a implicat „deloc” în problemele comunității.

Cât de mulțumiți sunt cetățenii Sectorului 1 de Clotilde Armand

Cetățenii din Sectorului 1 sunt, în mare parte, nemulțumiți de activitatea edilului USR-PLUS. 75% dintre respondenți au spus că sunt „foarte nemulțumiți/nemulțumiți” de participarea activă a lui Clotilde Armand în problemele comunității, în timp ce 20% s-au declarat „foarte mulțumiți/mulțumiți”.

Românii nu i-au iertat nici pe consilierii locali, despre a căror activitate 70% dintre respondenți spun că sunt „foarte nemulțumiți/mulțumiți”, în timp ce 16% spun că sunt „foarte mulțumiți/mulțumiți”.

Cetățenii nu sunt foarte fericiți nici în ceea ce-l privește pe primarul general al municipiului București. 70% dintre respondenți au spus că nu sunt mulțumiți de activitatea acestuia, în timp ce 23% s-au declarat „foarte mulțumiți/mulțumiți”.

Cât despre activitatea consilierilor Primăriei București, 63% au transmis că sunt „foarte nemulțumiți/nemulțumiți”. Alți 17% au spus că sunt „foarte mulțumiți/mulțumiți” de implicarea acestora.

Românii vor PSD la conducerea Primăriei. Ce spun despre fraudarea alegerilor

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru funcția de Primar al Sectorului 1, 36% dintre respondenți au spus că ar vota cu PSD, în timp ce 20% ar vota PNL, iar alți 17% cu USR-PLUS.

La ultimele alegeri locale pentru funcţia de primar al Sectorului 1, care au avut loc în luna septembrie a anului 2020, cei mai mulți dintre respondenții sondajului realizat la nivelul teritoriului spun că au votat cu contra-candidatul primarului Clotilde Armand, Dan Tudorache. Iată răspunsurile românilor:

Întrebați despre procesul electoral, 50% dintre respondenții sondajului susțin că a fost vorba despre o fraudă. 15% dintre cetățeni susțin că nu a fost așa, iar 31% au transmis că „nu pot aprecia” situația.

Potrivit datelor sondajului, 36% dintre respondenți spun că USR-PLUS este cel mai vinovat de fraudă, în timp ce alți 28% spun că implicarea cea mai mare a fost a primarului Clotilde Armand.

Cel mai bun primar al Sectorului 1 a fost Andrei Chiliman, potrivit răspunsurilor a 37% dintre respondenții din Sectorul 1. Alți 35% spun că cel mai eficient edil a fost Dan Tudorache, în timp ce 17% consideră că reprezentantul USR-PLUS i-a întrecut pe toți.

A vrut să lupte „împotriva Mafiei”, însă a eșuat

63% dintre cetățenii care au răspuns la întrebările sondajului CURS au apreciat că primarul Sectorului 1 nu s-a implicat „deloc” împotriva luptei anti-corupție. Asta deși Clotilde Armand susținea că se luptă „împotriva Mafiei”.

În ceea ce privește problemele privind colectarea gunoiului, 34% dintre românii din Sectorul 1 spun că acestea au fost generate din cauza primarului Clotilde Armand, în timp ce 22% sunt de părere că vina ar fi a prestatorului de servicii de salubritate Romprest.

Pe de altă parte, 30% dintre cetățenii din teritoriu spun că sunt foarte interesați de activitatea primarului, în timp ce 11% nu prezintă deloc interes pentru acest lucru. În schimb, românii spun că sunt interesați mai mult de activitatea consilierilor locali: 24% dintre respondenți sunt foarte interesați de implicarea acestora, 25% sunt mult interesați, în timp ce 14% nu sunt interesați „deloc”.

În ceea ce privește activitatea Guvernului, 13% dintre respondenții sondajului din Sectorului 1 nu sunt interesați deloc de acest lucru, în timp ce 30% s-au declarat foarte interesați.

Referitor la activitatea președintelui Klaus Iohannis, 28% dintre cetățenii Sectorului 1 sunt foarte interesați de activitatea acestuia, în timp ce 17% nu prezintă deloc interes pentru acest subiect.

Parlamentul European nu prezintă rezultate extrem de diferite. 27% dintre românii din teritoriu spun că sunt foarte interesați de activitatea oficialilor de la Bruxelles, în timp ce 17% nu sunt interesați deloc.

Sondajul a fost realizat de CURS în perioada 1-15 septembrie 2021, pe un volum de 1.069 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani cel puțin și prezintă o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: