Cum sa alegem  scaune pentru un design minimalist sau modern? Iata mai jos cum sa le selectati pe cele mai potrivite.

Mitul scaunelor asortate

Alegerea unor scaune de bucatarie potrivite poate suna distractiv, dar in lipsa unor cunostinte elementare, se poate ajunge la experiente neplacute. In prezent, tendintele de design ne invata ca epoca scaunelor asortate a trecut, clientii orientandu-se acum catre piese cu caracter individual pronuntat. Cu exceptia cazului in care un set de scaune are o aumita valoare istorica, nu exitati sa alegei scaune care nu se potrivesc neaparat cu masa.

Iata in continuare principalele criterii de avut in vedere: acestea  va vor indruma pe calea alegerii castigatoare.

Dimensiunea

Pentru noi toti, alegerea unui model sau a unei culori e o parte mai distractiva a procesului de selectie a unui produs, si acelasi lucru se intampla si cand vine vorba de alegerea unor scaune portrivite pentru bucatarie: multi cumparatori neglijeaza importanta pe care o are dimensiunea mesei. Adevarul este ca alegerea in functie de dimensiune este mult mai importanta si trebuie sa o determinati in avans, ca sa stiti foarte bine ce cautati si sa scurtati astfel lista de optiuni.

In plus, dimensiunea mesei nu este singurul criteriu de luat in seama: este necesar sa nu pierdeti din vedere nici dimensiunea camerei si spatiul liber disponibil.

In cazul in care nu intentionati sa pastrati masa extinsa in permanenta, puteti lua in calcul spatiu suplimentar pentru scaune.

Scaunele de masa fara brate trebuie sa aiba o latime de aproximativi 55cm, dar nu e necesar sa respectati acest standard daca aveti deja o masa suficient de mare sau o incapare de dimenisuni mari. Latimea minima a unor scaune potrivite ar trebui sa fie de 40cm

Lățimea minimă ar trebui să fie de 40cm,  deoarece altfel nu ar exista spatiu suficient pentru a sustine sezutul intr-un mod confortabil. Adancimea ideala pentru scaune confortabile este cuprinsa intre 50 si 60 de centimetri.

Inaltimea

 

Inaltimea este, de obicei, standardizata, lucru cre ridica o parte din povara procesului de selectie de pe umerii cumparatorilor. Cu toate acestea, sa faceti o masuratoare proprie anterior achizitiei nu este o idee rea: trebuie sa luati in considerare distanta de la partea de sus a sortului la podea, astfel incat sa alegeti acele scaune case pot intra cu usurinta sub masa cu partea sezutului.

Distanta dintre scaun si sort ar trebui sa fie de cel putin 20 cm, astfel incat oaspetii sa aiba suficient spatiu pentru a-si pozitiona picioarele in mod confortabil.

 

Scaune cu brate sau fara?

 

Nu exista o regula de urmat in aceasta privinta: ca optati pentru scaune cu brat sau scaune fara brate este in definitiv o chestiune ce tine de gusturi sio preferinte individuale.

Ca o recomandare generala, este indicat ca scunele cu brat sa se afle pozitionate la capetele mesei, pe cand cele fara brat sa fie dispuse pe partile laterale, dar nici in cazul acesta nu vorbim de o regula ce se respecta cu strictete in locuintele in care spatiul nu permite acest tip de asezare. 

 

Scaune rotunde sau ovale?
 

Formele, la fel ca dimensiunile selectate, depind de camera de mobilat si de stilul general care este aplicat.  Scaunele rotunde si ovale sunt o alegere interesanta, care arata cel mai bine alaturi de o masa in forma similara.

Secretul este acela de a mentine un aspect echilibrat,  pentru a asigura armonie in intreaga camera.

 

Elemente comune de proiectare

 

Design-ul de interior este in prezent orice dar nu strict, ceea ce permite oamenilor de pretutindeni sa isi foloseasca intr-un mod liber creativitatea si sa alature piese ce in trecut era impemisibil sa fie dispuse fara a se asorta. 

Oamenii se concentreaza atat de mult pe relatia dintre scaune si mese, incat neglijeaza faptu ca o sala de mese poate avea un aspect echilibrat chiar si atunci cand scaunele corespund vizual cu un alt element. Culorile reprezinta o modalitate excelenta de a asigura o conexiune vizuala intre scaune si resul camerei: de exemplu, scaune galbene care se combina cu lumini galbene. Dar nici culorile nu trebuie sa se potriveasca intotdeauna: poti pune in lumina buna un set de scaune si prin contraste puternice.

 

Alegeti scaune pentru sala de mese de la un producator de prestigiu

 

Fie ca sunteti in cautarea unui set de scaune clasice, sau preferati scaune individuale care sa iasa in evidenta, in catalogul producatorului roman de mobila Elvila veti descoperi o suita de posibilitati si de modele: scaune cu brat sau fara, scaune rotunde sau ovale, acestea si numeroase alte piese de mobilier va asteapta la indemana si la preturi avantajoase.

Explorati aici oferta integrala Elvila si urmariti promotiile periodice! (P)

Date de contact

  • Telefon: 0372.131.841 (numar cu tarif normal)
  • Program: Luni – Vineri: 9:30 – 14:30
  • E-mail: [email protected]

 

 

Te-ar putea interesa și: