Dezvăluiri: Cel mai mare Fake News despre SARS-CoV-2. Trădare în SUA!

Dezvăluiri: Cel mai mare Fake News despre SARS-CoV-2. Trădare în SUA!

La originea coșmarului prin care trece familia Benassi  s-ar afla, potrivit CNN, un conspiraționist de 59 de ani, pe nume George Webb, care trăiește din astfel de scenarii postate pe YouTube. Elucubrațiile acestui personaj au însă o mare priză la public, canalul său adunând peste 27 de milioane de vizualizări și 100.000 de abonați.

Care nu este la prima astfel de ispravă. În 2017, relata CNN, George Webb a fost unul dintre cei trei conspiraționiști care au lansat zvonuri privitoare la un vapor care ar urma să aducă o „bombă murdară” (dirty bomb - o armă nucleară ce contaminează radioactiv fără a produce o explozie masivă) în Portul Charleston din Carolina de Sud.

Bomba nici nu a explodat, nici nu a existat, dar unul dintre cele mai mari porturi ale Statelor Unite ale Americii a fost închis ca măsură de precauție din cauza acestui scenariu dement.

Webb câștiga bani frumoși de pe urma scenariilor pe care le lansa, întrucât YouTube, parte a corporației Google, afișa reclame în filmele conspiraționistului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și pentru ca scenariul să fie complet, George Webb a mai introdus un personaj în scenariu, pe DJ-ul italian Benny Benassi, autorul hitului internațional „Satisfaction”. Folosindu-se de coincidența de nume, Webb a creat un scenariu halucinant, dovedit ca fals, evident, de cei implicați: DJ-ul nu a fost bolnav, nu sunt rude și nici nu s-au întâlnit vreodată, iar numele „Benassi” este unul comun printre italieni.

„Follow the money”

George Webb, într-un interviu pentru CNN, transmis și pe contul său de YouTube, n-a reușit să ofere nicio dovadă pentru afirmațiile cuprinse în teoria sa. Mai mult, el nu prea știa cine este DJ-ul, crezând că este olandez, și nici nu a înțeles că Benny Benassi a fost nevoit să-și anuleze concertele nu pentru că era bolnav, ci fiindcă Italia a fost închisă din cauza pandemiei cu zeci de mii de morți care a zguduit peninsula.

Mai mult, Webb, care se consideră „juralist de investigații”, s-a plâns că YouTube nu mai afișează reclame pe filmele sale, din care, susține el, ar câștiga doar „câțiva dolari”. Gigantul ce deține platforma video a confirmat că Webb a câștigat bani buni din reclamele afișate în filmele sale, dar a refuzat să ofere cifre. A șters doar câteva comentarii agresive și unele filme ale lui Webb...

Matt Benassi a povestit însă că a încercat să ia legătura cu YouTube pentru a șterge toate filmele conspiraționiste care îi privesc pe el și pe soția sa, dar fără succes. Mai mult, nici autoritățile nu pot să facă mare lucru contra acestor scenarii demente, întrucât în SUA libertatea de exprimare este sacrosanctă. Tot ce le rămâne de făcut este să deschidă procese civile, dar care sunt costisitoare și de lungă durată.