Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul gunoaielor din Sector 1. Clotilde Armand: ”Presupușii mei aliați de coaliție au un singur nume, USR”
Scandalul gunoaielor din Sector 1. Clotilde Armand: ”Presupușii mei aliați de coaliție au un singur nume, USR”

Scandalul gunoaielor din Sector 1. Clotilde Armand: ”Presupușii mei aliați de coaliție au un singur nume, USR”

Primarul Sector 1, Clotilde Armand, acuză înființarea USL, după ce PNL și PSD au refuzat să se prezinte la ședința Consiliului Local. Singurul punct de pe ordinea de zi era mandatarea primarului pentru a solicita rezilierea contractului de salubritate.

Primarul Clotilde Armand a convocat ședința Consiliului Local Sector 1, vineri, la ora 12.00, pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat un singur proiect de hotărâre privind mandatarea Primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni în justiție pentru rezilierea înțelegerii.

Ședința a fost solicitată în contextul în care prefectul Municipiului București a anunțat că a decis să instituie starea de alertă în Sectorul 1.

Ședința a fost boicotată de consilierii PSD și ai PNL, care sunt în conflict deschis cu primarul pe acest subiect, și nu s-a putut desfășura.

Mesajul lui Clotilde Armand

În acest context, Clotilde Armand a transmis un mesaj pe Facebook, în care și-a prezentat punctul de vedere cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

„Presupușii mei parteneri de coaliție din primărie au un singur nume: USL.

PNL și PSD nu s-au prezentat astăzi la ședința de îndată a Consiliului Local. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului București în vederea promovării unei acțiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1.

Serviciul public de salubrizare este întrerupt deși legea salubrizării și regulamentul de salubrizare interzice acest lucru. Facturile sunt plătite la zi și Compania Romprest continuă să ia ostatici cetățenii de bună credință care plătesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din România. PNL și PSD s-au înfrățit din nou și nu vor rezilierea contractului în Justiție. Nu asta ați cerut, stimați consilieri? De ce nu ați votat? Știu. Sunt prea mulți bani de pierdut…

Clotilde Armand

Clotilde Armand susține că are de recuperat 50 de milioane de euro, ROMPREST o acuză că a ascuns documente la control

Zilele trecute a sosit raportul controlului efectuat de Ministerul Finanțelor (condus de însuși dl. Florin Cîțu) care ne demonstrează cu subiect și predicat că Sectorul 1 trebuie să recupereze 50 de milioane de euro de la societatea Romprest. PNL și PSD nu vor să recuperăm banii. Dimpotrivă.

Voi reveni cu acest punct pe ordinea de zi la fiecare ședință”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Romprest a acuzat-o pe Armand că a ascuns documente importante de corpul de control al Ministerului de Finanțe.

PNL vrea s-o pună la plată pe Clotilde Armand

Mesajul primarului Sector 1 vine în același moment cu o scrisoare deschisă transmisă cetățenilor, de către „aliații” liberali. Aceștia susțin că Clotilde Armand este bună de plată pentru facturile neachitate către Romprest, în valoare de 70 de milioane de lei, prejudiciu despre care spun că a fost stabilit de justiție.

„Între timp, prin neplata facturilor legale, cu bun de plată, primarul încalcă legea, acumulează penalități și blochează ridicarea gunoiului. Nu spunem noi asta, justiția o spune. Acum câteva zile, justiția a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalități pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să își asume PE PERSOANĂ FIZICĂ aceste prejudicii”, se arată în scrisoarea PNL Sector 1.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: