Evenimentul Zilei > International > Scandalul Dieselgate. Gigantul auto Volkswagen primește despăgubiri de 288 milioane de euro
Scandalul Dieselgate. Gigantul auto Volkswagen primește despăgubiri de 288 milioane de euro

Scandalul Dieselgate. Gigantul auto Volkswagen primește despăgubiri de 288 milioane de euro

Gigantul auto Volkswagen a încheiat un acord cu foștii directori auto, în urma căruia va primi despăgubiri de 288 milioane de euro.

Gigantul auto Volkswagen va primi despăgubiri de 288 milioane de euro de la foștii directori ai companiei, după ce, pe fondul scandalului Dieselgate, directorul general al firmei, Martin Winterkorn, nu a oferit detalii relevante pentru a susține motivele din spatele deciziei de utilizare ilegală a unui software.

Într-un comunicat emis de către compania auto, reprezentanții transmit că, în urma acțiunii în instanță asupra unor foști directori, părțile implicate au decis să ajungă la un acord.

De ce a fost acționat în instanță fostul director 

Pe fondul scandalului Dieselgate, în care compania Volkswagen a fost acuzată că a folosit un dispozitiv pentru trucarea emisiilor de gaze, directorul general al companiei de la acea vreme, Martin Winterkorn, şi-a dat demisia. Acest lucru a avut loc după ce, în luna septembrie a anului 2015, compania a recunoscut că a utilizat un program software pentru falsificarea concluziilor date de testele antipoluare realizate la nivelul motoarelor diesel.

Potrivit reprezentanților companiei auto, Martin Winterkorn, fostul director general, nu a explicat concret circumstanțele și motivele pentru care firma a recurs la o astfel de măsură, încălcând, astfel, responsabilitățile care îi reveneau. Prin urmare, fostul director a fost acționat în instanță.

Volkswagen primește despăgubiri de milioane de euro

Martin Winterkorn şi fostul CEO de la divizia Audi, Rupert Stadler, au de plătit despăgubiri de 15, 3 milioane de euro companiei gigant, potrivit înțelegerii la care au ajuns părțile implicate.

Stefan Knirsch, fost membru în Consiliul de Administraţie al Audi, trebuie să plătească despăgubiri de un milion de euro.

Wolfgang Hatz, membru al boardului Porsche AG, trebuie să plătească 1,5 milioane de euro.

La aceste sume se adaugă plăţi pentru asigurările încheiate de Volkswagen drept acoperire pentru responsabilitatea foştilor săi manager, plăţi care se ridică la un total de 270 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.