„În final, avea ceva tot de AVC în sensul că avea o venă înfundată. Acum a fost operată şi ne-a spus că moare. (…) Toţi doctorii, din ce am văzut, sunt incompetenţi. Abia a patra oară au văzut că e blogaj de sânge. (…) O să îi dăm în judecată şi să fim siguri că nu s-a greşit cum s-a greşit la ceilalţi pacienţi, la copil”, a declarat Constantin Rotariu, fiul femeii decedate. Fratele său, George Rotariu, a declarat pentru sursa citată că medicii nu le-au permis să o mute pe mama lor, atunci când au vrut să o ducă la o clinică din străinătate.

La rândul lor, medicii Spitalului Sanador au explicat că pacienta a fost îngijită corect. „Am explicat (n.r. – familiei) de-a fir a păr fiecare punct, fiecare gest terapeutic, în fiecare zi. Au înţeles care e gravitatea, au înţeles că intrăm în operaţie cu riscuri majore, am explicat şi au înţeles că e posibil să nu depăşim momentul operator”, a declarat medicul Bogdan Marţian.

Autorităţile au descins, ieri dimineaţă, la clinica Sanador, după ce un copil de 1 an şi 8 luni a murit în urma unei operaţii de hernie inghinală. Cauza decesului a fost un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

 

Te-ar putea interesa și: