Editura Evenimentul si Capital

Scandalul Colentina: Documentul care FACE PRAF MINCIUNILE managerului Silvi Ifrim

dr. Bogdan Andreescu avea un plan de dezvoltare clar și bine pus la punct pentru secțiile despre care se spunea că le-ar fi „defavorizat”
Autor: | | 2 Comentarii | 1370 Vizualizari

De când a fost instalată în funcție, interimara Silvi Ifrim a încercat să acrediteze ideea că la Spitalul Colentina au fost favorizate anumite secții, în funcție de „preferințele” fostului manager, demis în ianuarie. Idee demontată, de altfel, de EVZ, în numeroase rânduri. Am arătat că fostul manager a investit în primul rând în secțiile care puteau face rapid profit, pentru a ridica rangul spitalului și a obține mai mult bani, pe care urma să-i folosească, ulterior, pentru celelalte secții.

Oricât ar încerca Silvi Ifrim să arate că fostul manager favoriza anumite secții, nu-i iese figura. De data aceasta, jurnaliștii de la bucurestifm.ro au intrat în posesia unui document care elimină orice fel de urmă de îndoială în privința intențiilor și a viziunii fostului manager dr. Bogdan Andreescu, demis dintr-un motiv aberant la începutul lunii ianuarie.

Este vorba de un memoriu trimis de acesta către... „proprietarul” Spitalului Colentina, adică Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Fără acordul ASSMB, în spitalele din subordine nu se poate pune în practică niciun proiect de modernizare și nici nu pot fi folosite fonduri pentru asta.

În memoriu se arată că, după ce reușise să producă bani – da, în România un spital poate fi profitabil – Bogdan Andreescu cerea aprobarea pentru planurile mari pe care le avea pentru secțiile așa-zis „defavorizate” al Colentinei, ceea ce contrazice total afirmațiile făcute de interimarul Silvi Ifrim.

Proiectul lui Bogdan Andreescu presupunea mutarea și comasarea secțiilor al căror specific impunea asta, în același pavilion, pentru a evita trambalarea pacienților dintr-o clădire în alta. Este un proiect la care muncise 5 ani, întrucât pentru a face aceste mutări, trebuia să rezolve multe alte probleme. Bogdan Andreescu le rezolvase, iar acum cerea voie să meargă mai departe.

„Proiectul presupune unificarea disciplinelor chirurgicale care activează acum în trei pavilioane într-un singur pavilion, cel mai mare din spital şi care se pretează cel mai bine la îndeplinirea tuturor normelor e acreditare. Pe scurt, Secţiile Chirurgie generală, Chirurgie plastică, Ortopedie şi planificată ORL se vor alătură Urologiei care se află deja în Pavilionul „Dermatologie “, astfel încât toate disciplinele chirurgicale din SCC se vor află într o singură clădire. Prin urmare Secţiile de Dermatologie se vor mută în locul Chirurgiei iar Medicină internă, Hematologia şi Reumatologia în locul Ortopediei realizându-se pur şi simplu o rocadă. În acest moment, actul chirurgical în SCC se desfăşoară în condiţii total improprii, la limita incapacităţii, fără a avea suprafeţele minim necesare, circuitele minim necesare, necesarul de curent electric şi fără a avea la dispoziţie niciuna din funcţiile suport aşa cum este normal şi decent. Două din cele 4 săli de operaţie de la chirurgie au fost amenajate în foste grupuri sanitare şi nu depăşesc 10 mp fiecare! O a treia sală a fost făcută prin delimitarea cu panouri de geam a unui spaţiu comun!”, se arată în memoriul publicat de bucurestifm.ro.

Managerul Andreescu explica și care sunt beneficiile implementării acestui proiect.

„Odată cu comasarea tuturor disciplinelor chirurgicale se rezolva toate problemele de suprafaţă, de cubaj, de circuite şi fluxuri, de aport de curent electric. De asemenea se aduc în aceeaşi clădire şi toate funcţiile suport astfel încât pacienţii şi medicii din secţiile chirurgicale nu vor mai trebui să meargă în alte pavilioane din incinta spitalului pentru radiologie, imagistică CT şi RM, mamografie, laborator, ecografie, bronhoscopie, probe funcţionale. Ambulatoriul de specialitate, camera de garda, punctul de transfuzie, magazia de materiale, laborator pentru infecţii intraspitaliceşti şi morgă vor funcţiona în această clădire. Singură linie de garda ATI nu va mai trebui să plece dintr-un pavilion în altul pentru consulturi, lăsând pacienţii descoperiţi cu punerea în pericol a vieţii pacienţilor din postoperator care sunt în mod real vulnerabili. De asemenea, nou creata Secţie de Urologie pe care am dezvoltat-o în cadrul acestui proiect de la bun început în pavilionul Dermatologie aşteaptă continuarea proiectului pentru a putea beneficia de ATI şi de toată logistică necesară actului chirurgical.

Avantajele realizării acestui proiect sunt indiscutabile pentru spital şi le vom enumeră pe scurt:

1. Vom putea acredita secţiile chirurgicale, facilităţile postoperatorii, blocul operator şi sterilizarea(…)

2. Realizarea a 15 săli de operaţii noi, moderne, care respectă suprafeţele, cubajul, circuitele şi care sunt toate identice. În acest moment doar 2 săli, una în Chirurgie şi una în Ortopedie îndeplinesc parţial criteriile de suprafaţă şi cubaj.

3. Apariţia primei secţii de ATI categoria a I-a din istoria spitalului (…)

4. Apariţia primei facilităţi preanestezie din istoria spitalului. Zona de preanestezie va scurtă mult timpii morţi dintre operaţii şi este o premieră pentru spitalele româneşti.

5. Utilizarea eficientă a resursei umane.(…)

6. Utilizarea eficientă a infrastructurii, deoarece nu trebuie să mai reproducem de trei ori infrastructură necesară unui serviciu chirurgical.

7. Posibilitatea de a realiza în premieră pentru SCC abordările interdisciplinare ale cazurilor chirurgicale.

Cati BANI incaseaza Dragnea, lunar! Victor Ponta arunca BOMBA! Suma intra in intregime in buzunarul sefului PSD

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI