Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul datoriilor. Iahtul unui miliardar este pe cale de a fi vândut
Scandalul datoriilor. Iahtul unui miliardar este pe cale de a fi vândut

Scandalul datoriilor. Iahtul unui miliardar este pe cale de a fi vândut

Majoritatea miliardarilor renunță la iahturile lor fabuloase atunci când vine momentul ca acestea să fie schimbate. Cu toate acestea, există și cazuri în care sunt forțați să se despartă de iahturile lor dacă încep să aibă probleme. Acesta este și cazul unuia dintre cei mai bogați antreprenori din Asia, Hui Ka Yan.

Cu doar patru ani în urmă, Hui Ka Yan a fost candidatul pentru titlul de „cel mai bogat om al Asiei”, ca președinte al Evergrande. Această companie a fost fondată în 1996 și a devenit un imperiu imobiliar. Nu numai că Evergrande deținea controlul asupra unei zone impresionante de teren, dar Hui Ka Yan a activat și în sport, divertisment online, activități bancare, chiar visând și la o „companie de automobile bazată pe energie nouă”.

Deloc surprinzător, chiar dacă avea o avere estimată la 42 de miliarde de dolari în 2017, datoriile au crescut și ele. În 2018, datoriile lui Evergrande s-au ridicat la 100 de miliarde de dolari și au fost semnalate de banca centrală a Chinei drept una dintre companiile care ar putea prezenta un risc pentru sistemul financiar. În prezent situația este și mai rea, Hui confruntându-se cu o criză. Creditorii devin nerăbdători, devenind interesați de activele antreprenorului chinez. 

Frumosul iaht numit „Eveniment” se află în centrul activelor de lux ale lui Hui, în valoare totală de 485 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Hui nu s-a despărțit încă de iahtul de 60 de metri, dar se pare că nu ar prea avea de ales. Iahtul lui Hui a câștigat premiul World Superyacht în 2014. 

Cu un design exterior făcut de Tim Heywood și un design interior făcut de Laura Sessa, spațiile interioare somptuoase se potrivesc cu capacitățile sale. Una dintre particularitățile navei este garajul amplasat sub puntea din față, astfel încât echipajul să poată lansa și recupera jucăriile de apă fără a deranja oaspeții. Dacă va fi vândut, iahtul ar putea reprezenta căderea definitivă a lui Hui. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: