Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul condamnării lui Florin Cîțu. PSD pune presiune pe șeful statului: „Această clarificare este absolut necesară”
Scandalul condamnării lui Florin Cîțu. PSD pune presiune pe șeful statului: „Această clarificare este absolut necesară”

Scandalul condamnării lui Florin Cîțu. PSD pune presiune pe șeful statului: „Această clarificare este absolut necesară”

Președintele Klaus Iohannis trebuie să dea explicații publice legate de condamnarea premierului Florin Cîțu, din urmă cu 20 de ani, din Statele Unite. Șeful statului trebuie să explice dacă a avut cunoștință despre cazul Cîțu când l-a desemnat ca premier.

PSD i-a solicitat, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Florin Cîţu. Social-democrații vor să știe dacă șeful statului la desemnat pe Florin Cîțu, pentru funcția de prim-ministru al României având cunoștință de antecedentele sale penale.

Florin Cîțu a suferit o condamnare, în urmă cu 20 de ani, în Statele Unite, pentru conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, el a fost pus să plătească și o amendă de 1.000 de dolari. După izbucnirea scandalului în spațiul public, PSD cere președintelui să dea explicații cu privire la acest caz.

„PSD solicită preşedintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Florin Vasile Cîţu în momentul în care l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru al României. Această clarificare în faţa opiniei publice este absolut necesară, având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

PSD

Iohannis are obligația să dea explicații publice

Dacă preşedintele a ştiut de această condamnare, susțin cei de la PSD, are obligaţia să explice opiniei publice „de ce a încălcat principiul asumat personal de a nu desemna în funcţia de premier o persoană condamnată penal, indiferent de la cine vine propunerea”.

Dacă, dimpotrivă, nu a avut cunoştinţă de condamnarea penală a lui Cîţu în momentul desemnării, atunci este obligatoriu ca preşedintele să anunţe public pe cine va trage la răspundere pentru această breşă majoră de securitate naţională, care a permis ca o persoană cu o astfel de vulnerabilitate majoră să ajungă în fruntea Guvernului României”, se mai arată în comunicatul de presă.

PSD atrage atenția că sancțiunea lui Cîțu nu a fost o simplă amendă

PSD atrage atenția că în cazul lui Cîțu nu a fost doar o simplă amendă de circulație, așa cum încearcă să insinueze susținătorii săi. Acesta a fost condamnat și încarcerat.

„Referitor la propaganda susţinătorilor lui Cîţu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulaţie, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîţu sunt infracţiuni care sunt sancţionate penal inclusiv de legislaţia românească. Caracterul penal al sancţiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României”, se mai arată în comunicatul PSD.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: