Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDALOS. POLIȚIA ROMÂNĂ e incapabilă să-l bage la pușcărie pe nașul mafiei imobiliare din România, dupa condamnarea definitivă
SCANDALOS. POLIȚIA ROMÂNĂ e incapabilă să-l bage la pușcărie pe nașul mafiei imobiliare din România, dupa condamnarea definitivă

SCANDALOS. POLIȚIA ROMÂNĂ e incapabilă să-l bage la pușcărie pe nașul mafiei imobiliare din România, dupa condamnarea definitivă

Au trecut fix trei săptămâni de când liderul clanului Cârpaci, Ionelaș, pe numele său actual Ionel Sandner, este de negăsit pentru autoritățile române. Acestea au activat sistemul SIRENE și l-au dat în urmărire internațională, deși pe portalul Poliției Române poza celui mai bogat rrom din țară nu apare.

În România totul e posibil. Și e firesc ca un șef de clan de rromi, analfabet, să aibă emisă pe numele său o  sentință definitivă, irevocabilă și executorie, de peste 7 ani de închisoare, și să fie lăsat în pace în Germania. Ionel Sandner, până prin 2006 – 2007 cunoscut după primul său nume, Ionelaș Cîrpaci, este mai nou cetățean german și trăiește în Frankfurt.

Așa cum am mai scris, sursele EVZ spun că Ionelaș Cîrpaci a dat atât de multă șpagă încât nimeni din Poliția Timiș nu îndrăznește să facă exces de zel, să-l găsească și să-l aducă la Timișoara pentru încarcerare.  Ideea e că dacă ajunge baștanul la pușcărie, începe să-i toarne pe toți. Și deja mai mulți șefi din Poliția Timiș au fost dovediți că au pactizat cu infractorii rromi.

În plus, alte surse ale EVZ arată că protecția de care s-ar bucura Ionelaș este ”istorică”: tatăl său a fost unul din colaboratorii Securității, înainte de 1989. Iar averea de care se bucură s-a clădit pe afacerile cu etnici germani făcute de Cîrpaci senior, care ar fi participat activ la ”vinderea” lor către Germania.

Poliția nu are noutăți de comunicat

Poliția Timiș a răspuns vineri, 24 iunie, la o solicitare scrisă formulată și transmisă pe 17 iunie.  La apoape o săptămână distanță, purtătorul de cuvânt al instituției arată că nu are noutăți de transmis în completarea celor scrise deja. ”La data de 08 iunie a.c., Curtea de Apel Timișoara a emis Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii nr. 10/2016 pe numele bărbatului de 49 de ani, fapt pentru care polițiștii Serviciului de lnvestigații Criminale Timiș s-au deplasat la adresa de domiciliu a acestuia, din municipiul Timișoara, pentru a pune în aplicare mandatul. Întrucât persoana nu a fost depistată, polițiștii au procedat la darea în urmărire națională a acesteia. În urma verificărilor efectuate și a informațiilor obținute, polițiștii an stabilit că bărbatul se află în Germania, toate datele fiind transmise Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — I.G.P.R. în vederea informării autorităților germane. Totodată, au fost efectuate procedurile în cauză pentru obținerea mandatului European de Arestare, în baza căruia bărbatul a fost dat în urmărire intemațională”, a transmis agent principal de poliție Mirela Drăghicioiu.

Ionelaș Cârpaci este cel mai bogat rrom din România

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Ionelaș la 7 ani și 2 luni de închisoare, plata a 1,5 milioane de euro daune morale către Ital Rom SRL, respectiv a 325.120 de euro, împreună cu alt inculpat, către Primăria Timișoara, și i-a confiscate un imobil din centrul orașului, pe bulevardul CD Loga.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: