Steinmeier a declarat că: „Suntem mai mult uniți decât divizați” și a subliniat că Germania și UE „au nevoie urgentă de o Polonie puternică, democratică și proeuropeană”, în timp ce comentariile președintelui polonez au fost întâmpinate ostil de către cei prezenți.

Comentatorii pro-guvernamentali sugerează că preşedintelui Duda i-a fost întinsă o capcană şi acuză o presupusă „insolență a gazdei”.

„Dezbaterea s-a transformat într-o expunere publică a preşedintelui Poloniei”, a scris site-ul de dreapta Wpolityce.pl, care a descris evenimentul ca fiind scandalos.

Jurnaliștii polonezi susțin că Duda a fost atacat din răzbunare pentru că anterior se exprimase împotriva construirii conductei Nord Stream 2 de la Marea Baltică.

Think-tank-ul conservator Klub Jagielloński întreabă: „Ce naiba vreţi voi, germanii?” și îi acuză pe germani că au organizat o „maimuţăreală”. Intervenţia a fost distribuită de sute de utilizatori pe Twitter.

Discuţia a fost prilejuită de ediţia cu numărul 19 a Forumului Germano-Polonez. Forumul este organizat de Fundația pentru Cooperare Germano-Poloneză, care este organizat în comun de polonezi și germani și finanțată de ambele țări, scrie flux24.ro.

Te-ar putea interesa și: