Anunțul extrem de umilitor pentru cei 100 de specialiști în devenire din cadrul SJUC, a revoltat și restul cadrelor medicale, care din solidaritate au inițiat o formă de protest:

„La inițiativa colegului nostru din SCJU Craiova, domnul doctor chirurg Liviu Vasile, vom mânca, împreună cu rezidenții noștri, un sandwich, în fața cantinei interzise pentru rezidenți! Domnul doctor e de gardă și refuză să mai ia masa în cantină, în aceste condiții. E modul nostru de a ne declara solidaritatea față de rezidenții care nu vor mai putea lua masa gratuit, în spital, în zilele în care sunt de gardă!”, a declarat un medic.

Situația a ajuns și în atenția ministului Sănătății, care i-a băgat în ședință pe managerul spitalului, dr. Eugen Florin Georgescu, cât și pe adjunctul său, dr. Mihaela Cheie, cea care a semnat „circulara”.

Aceștia i-au motivat ministrului că masa i-ar fi costat o sumă infimă pe rezidenți, doar 20 de lei pe lună, iar firma de catering a fost cea care a pus condiția, acest lucru fiind permis deoarece furnizează serviciile în mod gratuit. Aceștia au înduplecat-o pe Sorina Pintea, însă Societatea Multidisciplinară a Rezidenților, dar și alte entități medicale, au făcut adrese către Minister pentru a sublinia gestul umilitor al conducerii și faptul că „acesta este unul dintre multele motive pentru care rezidenții pleacă din țară”.

Mai mult, aceștia i-au pus în vedere Sorinei Pintea și faptul că dacă o gardă este plătită, hrana trebuie să fie inclusă și că există prevederi legale în acest sens.

 

Te-ar putea interesa și: