Scandal uriaş între Nicuşor Dan şi bucureșteni. „Era să fac infarct. Nu mai am altă casă”

Scandal uriaş între Nicuşor Dan şi bucureșteni. „Era să fac infarct. Nu mai am altă casă”

Deputatul Nicuşor Dan, este acuzat de 70 de locatari care locuiesc într-un bloc situat în Sectorul 2 din Capitală, că i-a târât în instanţa de judecată, fără ca ei să aibă vreo vină.

Scandalul a pornit de la autorizaţia de construcţie a blocului de pe strada Maria Rosetti 38 din Capitală.

În legătură cu această situaţie, Nicuşor Dan a afirmat că procesul nu a fost intentat locatarilor imobilului, ci a constructorului care a obținut autorizația ilegal şi a Primăriei Sectorului 2.

„Noi am intentat în 2013 proces în instanță împotriva primarului de la Sectorul 2 pentru emiterea autorizație și a firmei care a obținut acordul de contrucție. Procesul a fost suspendat în repetate rânduri și a trenat în instanțe. Acesta a fost reluat între timp, dar constructorul a vândut apartamentele către locatari fără a le spune despre situația din instanță, iar acum a trebuit să îi introducem ca părți interesate în acest proces", a explicat Nicușor Dan

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest proces a provocat însă mare temere în rândul celor aproximativ 70 de persoane care locuiesc în imobilul de pe strada Maria Rosetti, aceștia afirmând că se tem să nu rămână pe străzi.

„Am aflat de la cineva din bloc că am fost daţi cu toţii în judecată. Am crezut că nu văd bine atunci când m-am uitat pe citaţia la proces. M-a afectat foarte mult. Era să fac infarct. De unde până unde? Nu mai am altă casă. Nicuşor Dan, care vrea să ne lase fără case, a intrat în politică şi vrea să candideze şi ca primar al Bucureştiului. Să facă ce vrea el, dar nu pe nervii şi sănătatea noastră, pentru că suntem oameni în vârstă“, a declarat Ileana Constanţa Damian, proprietara unui apartament din bloc.

Nicuşor Dan a spus că locatarii blocului au fost mințiți înainte de a cumpăra, se pot adresa împotriva Primăriei și chiar a constructorului pentru a executa garanția de la cumpărare și a primi banii înapoi.

De fapt, motivul scandalului este că pe acest teren se afla o casă din jurul anului 1900 care a fost demolată fără obținerea unui aviz de la Ministerul Culturii, ceea ce era obligatoriu. În plus, planul urbanistic al Bucureștiului prevede pentru această zonă doar constucții tip P+4, nicidecum P+9 precum este construit acest imobil.

Acesta arătat că, din calitatea de deputat, a depus un amendament la legea constucțiilor care simplifica procedura prin care se poate opri o construcție care nu are toate actele în regulă pentru a nu se mai ajunge în situații de acest gen, dar acest amendament i-a fost respins în Camera Deputaților, potrivit b1.ro