Evenimentul Zilei > Sport > Scandal uriaș în Marea Britanie cu privire la rădăcinile românești ale jucătoarei de tenis Emma Raducanu
Scandal uriaș în Marea Britanie cu privire la rădăcinile românești ale jucătoarei de tenis Emma Raducanu

Scandal uriaș în Marea Britanie cu privire la rădăcinile românești ale jucătoarei de tenis Emma Raducanu

Originile jucătoarei de tenis Emma Răducanu, revelația de la Wimbledon, stârnește controverse în Marea Britanie. Adil Ray, ITV, provoacă un scandal monstru pe social media după ce a scris despre rădăcinile românești ale sportivei.

Adil Ray s-a confruntat cu reacții dure pe Twitter în urma unui tweet controversat legat de rădăcinile Emmei Raducanu. Ray, care lucrează ca prezentator la Good Morning Britain al ITV, a publicat vineri tweet-ul controversat și a fost întâmpinat de o ploaie de răspunsuri de la utilizatori.

Într-o referire clară la strălucitul succes al Emmei Raducanu la finala US Open,  Ray a scris pe Twitter: „Dacă jucați într-o finală de tenis, sunteți britanic, dacă sunteți constructor / livrator / chelneriță etc. sunteți român”.

emma raducanu wimbledon 2021 profimedia

Imediat sute de utilizatori Twitter au răspuns la tweet-ul lui Ray

Un membru Twitter nu și-a putut ascunde disprețul față de tweet, spunând: „Ca de obicei, domnul Ray încearcă din nou să facă o cursă  care nu există!” Un alt utilizator a subliniat cum tweet-ul a fost o generalizare: „Aceasta este o generalizare cuprinzătoare, nu credem cu toții așa”

Un alt utilizator Twitter a spus: „Absurd. Sugerați că Raducanu nu este britanică? Sau că românii care lucrează în Marea Britanie nu sunt români?”

Emma Răducanu primește îngrijiri la Wimbledon 2021.

Născută inițial în Toronto, Canada, Emma Raducanu s-a mutat la Londra când avea doi ani, iar familia s-a stabilit în Kent. Tatăl lui Raducanu, Ian, este din România, iar mama ei Renee este, de originechineză, ambii lucrând în sectorul financiar.

Emma Raducanu urmează să o joace pe Leylah Fernandez în finala US Open după ce tânăra de 18 ani a învins-o pe Maria Sakkari.

Cazul semănă perfect cu cel al lui Zidane  când se spunea:

Când marchează / câștigă: este francez, este campionul „nostru” #Zizou! Când nu marchează… nu, nu este francez ca „noi”, este algerian”

Răspunsurile la postarea lui Adil Ray au continuat să evidențieze probleme flagrante din tweet-ul său, întrucât un utilizator a răspuns: „Nu sunt sigur că este întotdeauna adevărat. Emma Raducanu locuiește în Marea Britanie de la 2 ani. M-aș aștepta ca orice constructor / chelneriță etc care a locuit aici de la aceeași vârstă să fie considerat la fel”.

Un altul a descris tweet-ul ca fiind „căutare de atenție, fie provocare de probleme” din cauza conotațiilor tweet-ului în sine. Cu toate acestea, un utilizator Twitter a subliniat rapid că această generalizare a avut loc cu câteva vedete sportive de-a lungul anilor şi scrie: „Îmi amintește de gluma despre Zidane a unui comediant, nu-mi amintesc numele, care spunea: Când marchează / câștigă: este francez, este campionul „nostru” #Zizou! Când nu marchează… nu, nu este francez ca „noi”, este algerian”.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: