Evenimentul Zilei > International > Scandal uriaș în jurul femeii din Africa de Sud, care a anunțat că a născut 10 copii. Mama – escroacă sau bolnavă mintal?
Scandal uriaș în jurul femeii din Africa de Sud, care a anunțat că a născut 10 copii. Mama – escroacă sau bolnavă mintal?

Scandal uriaș în jurul femeii din Africa de Sud, care a anunțat că a născut 10 copii. Mama – escroacă sau bolnavă mintal?

În data de 8 iunie, o știre făcea înconjurul lumii. Pentru prima dată în istoria recentă, o femeie din Africa a născut 10 copii, au transmis agențiile de presă. Cu puțin timp înainte, o femeie din Mali adusese pe lume 9 copii.

Mama care a susținut că a născut 10 copii a fost internată într-o secție de psihiatrie, avocatul ei precizând că este reținută împotriva voinței sale. Gosiame Sithole a fost dusă la spitalul Tembisa pentru o evaluare psihiatrică la doar câteva zile după ce partenerul ei, Tebogo Tsotetsi, a spus că nu crede că cei zece copii există. Femeia a fost reținută pentru prima dată de ofițerii de poliție când se afla în vizită la nişte rude.

Presa din Africa de Sud, citată de Daily Mail, a publicat mai multe articole de cand s-a anunțat uimitoarea naștere. Acum jurnaliștii și opinia publică nu știu ce să creadă: e o escrocherie la mijloc pentru a strânge bani din donații sau femeia e bolnavă mintal? Cert este că bebelușii nu au fost văzuți de nimeni, iar declarațiile mamei și ale tatălui sunt contradictorii.

Tatăl a declarat  săptămâna trecută pentru Pretoria News: „Sunt prematuri, sunt încă incubați. Sunt foarte mici, vă dați seama, 10 copii într-un uter care poartă în mod normal un copil. Sunt și foarte sensibili, medicii nu vor să riște să lase pe cineva în sală ”.

El a susținut că cinci copii s-au născut în mod natural și alți cinci au fost născuți prin cezariană, spunând că o echipă de șase medici, doi ginecologi și două asistente medicale au ajutat. Tsotetsi a mai spus că partenera sa a fost epuizată după naștere, dar că a reușit să se ridice din pat și să facă o scurtă plimbare.

Tatăl a fost primul care a dat știrea reporterilor despre naștere, spunând pentru Pretoria News că iubita lui a născut șapte băieți și trei fete. Iar știrea s-a răspândit în întreaga lume.

„Sunt fericit. Sunt emoționat. Nu pot vorbi prea mult”, a spus tatăl la acea vreme.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Dezvoltării Sociale a declarat ieri că nu poate confirma nașterea celor 10 copii, deoarece nimeni nu a avut un contact recent cu mama Sithole, despre care știau că în 2016 născuse o fetiță.

Ce spune mama despre naștere

Sithole a spus că nu va dezvălui unde sunt copiii și că „nimeni nu mă va forța”. S-a arătat uluită de declarațiile soțului și ale familiei lui, că n-ar exista copiii.

Comentariile ei vin ca răspuns la o declarație făcută marți de familia Tsotetsi, care scria: „Tebogo a confirmat că nu a văzut cei zece copii și s-a bazat pe iubita sa, care a sunat pentru a-l informa despre nașterea lor. A făcut mai multe încercări de a-și vizita iubita și bebelușii, dar ea nu a dezvăluit unde s-ar afla, nici care e starea bebelușilor ei. Practic, singurele dovezi ale existenței celor zece copii sunt mesajele telefonice de la mamă

Socrul femeii a cerut acum publicului să nu mai doneze bani presupusei mame. „Apreciez sprijinul financiar pe care l-am primit, dar aș dori, de asemenea, să fac apel la public să înceteze să facă depuneri de bani în conturile noastre până când membrii comunității vor vedea copiii.” a spus bărbatul.

Potrivit ziarului Sunday Times din Africa de Sud , spitalul Mediclinic Medforum din Pretori – unde a pretins Sithole că a născut – nu a confirmat informația. Și alte spitale au negat că nașterea s-ar fi petrecut la ele și nicio ecografie cu bebelușii nu a apărut vreodată.

Totuși, a zburat miercuri la Cape Town pentru a accepta o donație de 50.000 de lire sterline pentru îngrijirea copiilor, insistând totuși că lumea îi va vedea pe copii „la momentul potrivit”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: