Generalul SRI în rezervă, Dumitru Dumbravă, va susține o conferință pentru avocați, în luna martie, lucru ce îl nemulțumește pe celebrul profresor universitar, avocat Corneliu-Liviu Popescu.
Siteul Juridice.ro anunță că generalul SRI în rezervă, Dumitru Dumbravă, va susține o conferință pentru avocați, în luna martie.
Celebrul profesor universitar, avocat Corneliu-Liviu Popescu, membru în Baroul București și în Baroul Paris, cere, printr-o scrisoare adresată decanului Baroului București, avocatul Ion Dragnea, ca participarea avocaților la acest eveniment să nu fie considerată „pregătire profesională”, explicând argumentat de ce Dumitru Dumbravă nu poate fi considerat un „formator”.
Cursul va fi susţinut marţi, 19 martie 2019, în intervalul orar 14.00-18.00, la Societatea de Ştiinţe Juridice din Bucureşti, potrivit juridice.ro.
Acesta va fi structurat în trei părţi. Prima parte, de o oră, este o prezentare cu titlul „Vulnerabilităţi ale organizaţiilor cu privire la informaţii confidenţiale”. A doua parte vizează „Mijloace de protecţie a informaţiilor sensibile”. Ultima parte, de două ore, este dedicată unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri.
Taxa de participare este de 400 de lei, plus TVA. Printre avantajele menţionate în anunţul evenimentului se numără: explicații punctuale, practice, discuții în cerc restrâns, atmosferă relaxată, diplomă de participare şi „Nu se filmează, nu se înregistrează”. Fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, devenit celebru după ce a afirmat într-un interviu că justiţia este un „câmp tactic”, Generalul (r) Dumitru Dumbravă, este prezentat ca director Intell Cube.
Născut în 1972, a absolvit Facultatea de Drept a Universității ”Al. I. Cuza” din Iași în 1996, a fost admis în magistratură și, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informații, până în anul 2018. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. A ocupat și funcțiile de Director Direcție juridică și Secretar General.
Corneliu-Liviu Popescu susține că pregătirea avocaților cu un astfel de „formator” este „o batjocoră la adresa instituției apărării, a drepturilor omului, democrației și statului de drept, a înseși ideii de justiție”, scrie Qmagazine.