Poveste cu iz penal în județul Neamț. Parchetul General a fost sesizat în legătură cu un scandal sexual în care este implicat șeful PSD local, deputatul Ionel Arsene. Acesta ar fi apărut într-un filmuleț pornografic, difuzat în presa locală, în timp ce întreținea relații sexuale cu o tânără, cel mai probabil elevă, spun surse oficiale din județ.

Ionel Arsene a devenit „vedetă” națională pe data de 3 aprilie, după ce o televiziune locală a prezentat un film video în care întreține relații sexuale cu o tânără, cel mai probabil într-o cameră de hotel. Filmul a fost distribuit în mai multe redacții, și în el apare șeful PSD Neamț, dezbrăcat până la șosete. Imaginile, despre care deputatul spune că sunt trucate, îl arată pe liderul local al social democraților oferind „lecții de viață” nu tocmai ortodoxe. Mai întâi, demnitarul îi dă partenerei sfaturi de viitor, îi cere să se ducă la școală, altfel o să regrete mai târziu, „după ce nu mai ești frumoasă”. Apoi, întreține cu fata relații sexuale.

Poliția s-a autosesizat

După aparițiilor imaginilor, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț s-a autosesizat, dar a înaintat cazul Parchetului General, competent să îl ancheteze pe deputat. Oficiali din IPJ Neamț neau dezvăluit că, în acest caz, sunt verificate și „suspiciunile privitoare la întreținerea de relații sexuale cu o minoră”. Oamenii legii ne-au mai declarat că procurorii urmează să mai verifice și autenticitatea imaginilor, precum și persoana care le-a difuzat în spațiul public.

Dă vina pe adversari

Însurat și cu un copil de câțiva ani acasă, Arsene a negat vehement autenticitatea înregistrării. Astfel, imediat după difuzarea filmului, demnitarul a transmis un comunicat de presă, postat pe Facebook, în care se victimizează , susținând că este persecutat de rivalii din politică, fără a da nume.

„Fără argumente reale și solide, unii dintre adversarii mei politici, din disperare, au ajuns să folosească trucaje video în încercarea de a-mi păta imaginea publică. Doresc să le transmit un mesaj foarte clar: nu mă voi lăsa intimidat de nimeni! Am încredere în ceea ce fac în slujba cetățenilor, ca reprezentant în Parlament al județului Neamț, și în deciziile mele în calitate de președinte al unei organizații de partid”.

Lupul moralist

În plus, acesta face apel la moralitate și la valorile familiei:„Sunt soțul unei femei minunate și tatăl unui copil extraordinar. Regret profund că numele meu a fost implicat într-o asemenea acțiune calomnioasă (…) Nu trebuie să le mai permitem (rivalilor politici, n.red.) să ne polueze spațiul public cu ura lor, cu lipsa lor de onoare și de moralitate. Pentru binele nostru și pentru valorile care ar trebui să guverneze viețile noastre, ale tuturor”.

Politicenii străini au demisionat

John Edwards, senator american, s-a retras din cursa prezidențială din 2008, după ce s-a aflat că a avut o relație cu o femeie din staff-ul său de campanie. Soția lui Edwards era atunci bolnavă de cancer, ea murind în decembrie 2010.

Silvio Berlusconi, premierul italian, este acuzat că a recurs la serviciile unei prostituate minore. Procesul va fi reluat la 31 mai. Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, este acuzat că a plătit serviciile sexuale ale minorei. În 2007, un senator republican și-a anunțat demisia din Senatul Statelor Unite ca urmare a recunoașterii unui comportament indecent într-o toaletă publică.

Larry Craig a fost arestat de polițiști sub acoperire care investigau comportamente indecente la o toaletă publică de la un aeroport din Washington. El a declarat că este incorect să-și păstreze postul, în timp ce „examinează opțiuni legale”.

De „meserie” valutist

Un fost coleg de la Liceul „Ștefan cel Mare”, din Târgu Neamț, ne-a povestit că Ionel Arsene era un elev mediocru și că a fost de „meserie”… valutist. „Nu știu ce facultate a terminat, că eu nu am auzit de ea. El e din Grumăzești, unde a avut afaceri cu termopane, dar în anii '90 schimba valută în piață, îl știa toată lumea”, ne-a povestit fostul coleg.

Susținut de Liviu Dragnea

Despre Arsene, viitorul vicepremier Liviu Dragnea spunea, într-o postare video, înainte de alegerile generale din 2012, că „este un tânăr de care Parlamentul are nevoie și de care comunitatea are nevoie, este un tânăr care a reușit prin forțele proprii, un tânăr care-și iubește oamenii, își iubește comunitatea, înțelege ce înseamnă dezvoltare, și care vrea să meargă în parlament nu pentru el, ci pentru cei care-l aleg și care-l voetază. Votați-l pe Ionel Arsene și sprijiniți-l”, arată Dragnea în clipul de campanie.

În calitate de deputat, Arsene a semnat, alături de mai mulți zeci de colegi, a 39 de inițiative legislative, din care una singură adoptată. Una dintre ele vizează modificarea și completarea legii privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și barbați.

Preocupările deputatului vizează concediul și indemnizația pentru creșterea copiilor sau reglementarea profesiei de bonă.

Studii incerte

La 42 de ani, Arsene este la primul mandat în Parlament. CV-ul său de la Camera Deputaților este sărac în informații. Susține că a terminat un liceu industrial în Târgu Neamț, apoi, între 2004 – 2007 ar fi absolvit „UUMV București”, cu specializarea inginer economist. Căutările pe internet nu relevă nicio instituție de învățământ superior din București cu acest nume sau acronim. O altă specializare pe care susține că ar fi făcuto privește „UNAP Securitate și Apărare Națională”, cel mai probabil Universitatea de Apărare Națională Carol I. Arsene a scris că a făcut studii de apărare nu mai puțin de 6 ani, între 2002 și 2008!

„Sărac” în declarație, generos la partid

Paralamentarul PSD a sponsorizat partidul din care face parte, deși se declara „sărac” în declarația de avere. Ionel Arsene a donat partidului din care face parte suma de 33.000 lei, în două tranșe – pe 6 mai 2012 și 16 octombrie 2012- așa cum reiese din Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 177 din 1 aprilie 2013. Cu toate acestea, din declarația de avere reiese că, în 2012, el a obținut venituri de 9.658 de lei, echivalentul a 803 lei pe lună, de la societatea Rotercom Prestige Tîrgu Neamț, la care este asociat. În acel an, profitul firmei a fost de 5.313 lei. Tot la capitolul venituri, președintele PSD Neamț a menționat suma de 1.566 lei – indemnizația de deputat pentru luna decembrie 2012. Arsene scria că, de la aceeași firmă, soția sa, Gabriela, pe care o numește director de „marcheting” a câștigat, 10.536 lei, adică 878 lei pe lună. Un calcul simplu arată că toți banii săi și ai nevestei pe un an însumează puțin peste 20.000 de lei.

A lăsat datorii de 5 milioane de lei

În toamna lui 2010, firma Rotercom SRL Grumăzești Neamț, aparținând lui Ionel Arsene, a intrat în insolvență la cererea unui partener de afaceri căruia nu i-a fost plătită o datorie. Societatea avea ca obiect de activitate producerea de tâmplărie de lemn pentru termopane. Un an mai târziu, firma era declarată falimentară, deoarece nu a fost depus niciun plan de reorganizare în 30 de zile după definitivarea tabelului de creanțe. Datoriile finale au fost prezentate pe 4 martie 2013 și sunt în valoare de 5,27 milioane de lei. Din această sumă, Direcția Generală a Finanțelor Publice Neamț trebuia să încaseze 188.575 de lei, BCR – 1.073.112 de lei, Banca Transilvania – 212.997de lei și Bancpost, 97.517de lei, bani care nu mai pot fi recuperați deoarece „valoarea activelor a fost supraevaluată față de valoarea de piață, băncile nefiind străine de această situație de fapt”, după cum susține administratorul judiciar care a închis societatea. Printr-un artificiu, Arsene a reușit să se înscrie la masa credală a propriei firme, ca persoană fizică, având de „încasat” 2.254.570 de lei, reprezentând 42,75 % din totalul creanțelor. În plus, el pretinde și drepturi salariale restante în valoare de 7.200 lei.

Arsene s-a plâns la Camera Deputaților

După ce presa locală a dezvăluit presupusa relație intimă cu o minoră, deputatul nu numai că nu s-a retras din viața politică, dar „a pârât” mass-media în Parlamentul României. „Deputatul PSD Ionel Arsene, într-o declarație depusă astăzi la Camera Deputaților, a reiterat necesitatea ca mass-media locală să asigure cetățenilor accesul la informație”, scria pe contul personal de Facebook, Ionel Arsene despre el însuși. Șeful PSD Neamț susține că „Mass-media care activează la nivel județean sau regional ratează, în numeroase ocazii, îndeplinirea rolului său”, spunea deputatul. Ionel Arsene pune apariția imaginilor denigratoare pe seama campaniei electorale: „Presa poate distruge vieți și nimic nu poate scuza acest lucru. Eu însumi am fost expus recent unui atac denigrator din partea unui post de televiziune din județul Neamț, justificat, cel mai probabil, doar de apropierea campaniei electorale”.

Te-ar putea interesa și: