Evenimentul Zilei > Social > Scandal monstru într-o comună din Botoşani. Bătaie generală ca în filmele de groază. „Au spart geamurile, au devastat tot”
Scandal monstru într-o comună din Botoşani. Bătaie generală ca în filmele de groază. „Au spart geamurile, au devastat tot”

Scandal monstru într-o comună din Botoşani. Bătaie generală ca în filmele de groază. „Au spart geamurile, au devastat tot”

Un scandal care durează de patru ani a atins apogeul pe data de 10 iulie, între mai multe familii din satul Orăşeni Deal, comuna Curteşti, judeţul Botoşani. Bătaia generală a îngrozit întreaga comunitate. Bîte, topoare şi unelte agricole au fost folosite ca „arme” de bărbaţii şi femeile care au încins, ziua în amiaza mare un adevărat război pe viaţă şi pe moarte.

Toţi participanţii la încăierare locuiesc într-o curte comună dar nu reuşesc să conviețuiască în liniște.

Chiar există un proces pe rol pentru pentru revendicarea unei suprafețe din respectiva curte și delimitarea proprietății care ar putea pune punct scandalurilor.

Una dintre familii ar fi obținut câștig de cauză în instanță, inclusiv emiterea unui ordin de restricție împotriva celorlalte familii. Terenul revendicat l-ar fi împrejmuit cu gard, însă vecinii de curte l-ar fi distrus cu topoarele.

 

„Este un conflict de mai multă vreme, Poliția nu ia nicio măsură. Au spart geamurile, au devastat tot. E chiar ieșit din comun. Mie mi-au spart geamurile familiile astea, sunt mai mulți, e un clan de hoți aici. Eu am câștigat un drept, un teren de 330 mp, din cauza asta și nu ne lasă să folosim terenul sub nicio formă. Au dat cu pari, cu furci, cu topoare”,a afirmat Viorel Luchian, locatar din casă.

 

Noroc că am fugit în casă. De altfel… acum au spart geamurile, au dat în geam, ca în filmele de groază, nu mai știm ce să facem”,a afirmat un alt colocatar, Viorel Luchian

După scandalul monstru, patrula de Poliţie de la Curteşti a amendat pe toţi scandalagii pentru tulburarea liniştii publice

 

„În această dimineață (miercuri, 10 iulie n.r.) a fost un apel prin 112 referitor că faptul că între cele două familii s-a iscat un scandal pe fondul unor neînțelegeri legate de o suprafată de teren. La fața locului s-a deplasat echipă operativă, scandalul fiind aplanat”, a afirmat Maria Carp, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

 

Sentința prin care s-ar fi revendicat respectiva suprafață de teren ar fi fost anulată, iar procesul reluat, potrivit botosaneanul.ro