Mai exact, statueta, reprezentând o femeie planturoasă, nud, a fost descoperită în satul austriac Willendorf la începutul secolului XX şi este considerată "cea mai populară şi mai cunoscută reprezentare preistorică a femeii", a indicat muzeul, potrivit agerpres.ro.

Sursă foto: 360 News

Însă Facebook a cenzurat o imagine a statuetei dintr-un mesaj postat la sfârşitul lunii decembrie de o activistă italiană din lumea artei, Laura Ghianda, a precizat NHM, confirmând astfel o informaţie apărută în revista specializată Art Newspaper.

"Estimăm că un obiect arheologic şi în special unul atât de emblematic nu trebuie interzis pe Facebook, la fel ca orice altă operă de artă", a comentat muzeul, care a reacţionat la rândul său pe această reţea de socializare, remarcând că nu a experimentat niciodată direct o cenzură din partea Facebook.

Facebook este acuzată în mod constant pentru conţinutul pe care îl autorizează sau nu spre difuzare. Spre exemplu, justiţia franceză urmează să se pronunţe pe 15 martie asupra cazului unui utilizator care acuză că i s-a închis contul pentru că a publicat o fotografie a tabloului lui Gustave Courbet "L'origine du Monde", reprezentând torsul unei femei culcate care-şi expune sexul.