Evenimentul Zilei > Politica > Scandal la Senat. S-a chemat Poliția. Diana Șoșoacă sfidează din nou legea
Scandal la Senat. S-a chemat Poliția. Diana Șoșoacă sfidează din nou legea

Scandal la Senat. S-a chemat Poliția. Diana Șoșoacă sfidează din nou legea

Diana Șoșoacă provoacă din nou scandal. Pentru că refuză să poarte mască la ședința care are loc la Senat, colegii au sunat la 112 și au chemat poliția.

Cea care a sunat la 112 este Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL și președintele Comisiei de Apărare.

”Înțeleg că sunt colegi deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetățeni, asta este democrația. Cum putem să le cerem cetățenilor să respecte legea, când colegii nu o fac? Medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale. Stimată colegă, dacă nu vă conformați legii pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru că instigați la nerespectarea legii”, a spus  senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Nu este prima oară când senatoarea Diana Șoșoacă provoacă scandal.

Aceasta este cercetată pentru fapte referitoare la blocarea activității unui centru de vaccinare dintr-o comună din județul Iași, în luna septembrie. Dosarul a fost deschis in rem, ca urmare a depunerii unei plângeri penale pe numele senatoarei Diana Șoșoacă.

Dosarul penal deschis în urma unei plângeri pe numele senatoarei Diana Șoșoacă pentru blocarea centrului de vaccinare din comuna Răchiteni, județul Iași, în luna septembrie, a fost declinat DIICOT-ului. Potrivit unor unor surse din Parchetul General, decizia a fost luată deoarece una dintre infracțiunile sesizate în plângerea penală, anume comunicarea de informații false, este de competența DIICOT.

Diana Șoșoacă, cercetată penal de DIICOT

Dosarul a fost deschis in rem și vizează fapte care se referă la întreruperea activității de vaccinare din comuna amintită, după ce Diana Șoșoacă a acuzat că teritoriul a fost carantinat forțat, prezentând ca argumente faptul că niciun cetățean din teritoriu nu cunoaște pe nimeni infectat cu coronavirus. Astfel, senatoarea a susținut că cifrele au fost notate din pix ca românii să fie forțați să se vaccineze.

„Este cea mai mare minciună a secolului. O comună care îşi trăieşte viaţa bine-mersi. Nu există niciun infectat, doar pe hârtie. Niciun sătean nu cunoaşte ce cineva din comună infectat. La ora 10,00, trebuiau să vină cei de la centrul de vaccinare şi să-i vaccineze pe bieţii oameni cu forţa. Îi obligă să meargă cu botniţe pe străzi în aer liber. (…) Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puşcărie! Primarul la puşcărie! Fără vaccinare!”, a spus, printre altele, Diana Şoşoacă, în legătură cu situația de la Răchiteni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: