Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Ovidiu Cupşa, care se numără printre cei care au demisionat. Acţiunea a avut loc luni, 19 decembrie, iar pe lângă cei 8 vicepreşedinţi, mai mulţi membri de seamă au făcut acelaşi pas, a transmis Cupşa, prin intermediul unui comunicat de presă.
„Astăzi, după 27 de ani de la reînfiinţarea PNL, asistăm la deturnarea valorilor liberale şi la o atitudine de izolare a liderilor partidului faţă de propriul activ. Confiscarea conducerii partidului de către un grup de politicieni a căror singur scop este conservarea propriilor poziţii şi promovarea unor grupuri de interese bazate pe legături de familie şi de afaceri, a avut ca efect demobilizarea nucleului dur şi fărâmiţarea electoratului de dreapta, care a sancţionat PNL în alegerile din 11 decembrie. Exemplul filialei PNL Constanţa este relevant pentru explicarea rezultatului la alegerile parlamentare. Liberalii autentici, aleşi în cadrul organismelor statutare ale partidului au fost rând pe rând epuraţi din conducerea filialei sau chiar din partid. PNL Constanţa a rămas în ultimii ani fără opt dintre cei nouă vicepreşedinţi legitim aleşi la ultima Conferinţă Judeţeană: Mihai Lupu, Victor Manea, Gheorghe Albu, Ovidiu Cupşa, Sorin Ciutureanu, Gabriel Monea, Constantin Matei şi Ionel Chiriţă. Alţi membri marcanţi sau fondatori - printre care membrii BPJ Dan Antonoaea - Zepa, Dumitru Bedivan, seniorul Aurel Gropoşilă, Dan Pisică şi un mare număr de lideri de organizaţii locale - au demisionat sau au fost traşi pe dreapta în numele unei false reînnoiri a partidului. Mult trâmbiţaţii „oameni noi” (în fapt nu tocmai noi!), au fost „plantaţi” în conducerea partidului şi pe listele electorale în mod discreţionar (…)”, a acuzat Cupşa.
Contactat de "Replica” de Constanţa, unul dintre „plantaţii” pe lista de candidaţi, ajuns deputat, Robert Boroianu a declarat că nu este de acord cu punctul de vedere al demisionarilor. „Este opţiunea lor. Din punctul meu de vedere, în situaţia în care este azi partidul, nu se pleacă. Nu pleci atunci când e greu, trebuie să fim uniţi şi să trecem peste momentul delicat în care ne aflăm. Trebuiau să rămână, unii din conducere sunt în situaţie de provizorat, urmau alegeri în 2-3 luni, pe care să le organizăm corect. Am obţinut, la Constanţa, un scor peste media naţională. A fost vorba despre un trend naţional care a dus la acest scor (...)”, a spus Boroianu. „Părerea mea este că trebuie să facem o analiză corectă în următoarele săptămâni. Congresul partidului va avea loc în februarie, iar până atunci se fac alegeri în organizaţii, de jos în sus. Toate cele 70 de organizaţii de la Constanţa intră în analiză. Cine mai rămâne să facă analiză şi să organizeze alegeri, dacă plecăm toţi?”, a mai spus proaspătul deputat.