Scandal la Consiliul Județean Cluj. Vicepreședintele PSD a fost debarcat de noua alianță PDL+PNL

Vreme de șapte ore consilierii județeni din cadrul Consiliului Județean Cluj s-au chinuit degeaba să își pună în aplicare planul cu care au venit de acasă, care conținea patru pași, din care cu mare greutate, au putut fi parcurși doar trei. La şedinţă a participat şi Ludovic Orban.

Miza cea mai mare a fost îndepărtarea vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu (foto), din partea PSD și numirea liberalului Mihai Szeplecan în funcția de președinte interimar al instituției, post rămas vacant după arestarea lui Horea Uioreanu, președinte ales în urma alegerilor locale din 2012.

Consilierii județeni din partea PNL și PDL, ajutați de un consilier de la PPDD, nu au putut să își impună preferatul, deși aveau 19 voturi, deoarece în timpul alegerilor, doi dintre consilieri au votat greșit.

Imediat după ce ședința a început, Ioan Oleleu a fost debarcat din funcția de vicepreședinte. Oleleu a trecut imediat la amenințări. "Vă spun azi stimați consilieri la ceea ce ați făcut cu controlul votului, cu o slugărnicie fără precedent în consiliul județean și garantat că veți răspunde pentru acest lucru", a spus Oleleu, care a fost imediat întrerupt de consilierii PDL care i-au reproşat că "justiţia nu e PSD". Colegii lui Oleleu din PSD, în special preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan s-a lansat în tot felul de acuzaţii, dintre care cea mai aberantă a fost aceea că 11 dintre buletinele de vot au fost completate cu pixuri de culoare diferită, verde, albastru, negru sau roşu.

Au greşit cu buletinele de vot

Pasul doi a fost reprezentat de validarea unui consilier judeţean de la PDL, fapt ce a făcut ca numărul consilierilor care doreau schimbarea să ajungă la 19, din totatul de 34 prezenţi.

Planul a picat în momentul în care consilierii au votat ca noul preşedinte al CJ Cluj să fie liberalul MIhai Szeplecan. În timpul votului, doi dintre cei 19 consilieri PNL+PDL+PPDD au votat greşit iar buletinele de vot au fost anulate. Astfel, Szeplecan a primit doar 17 voturi deşi avea nevoie de minim 18, ca să fie declarat vicepreşedinte. Pasul patru, delegarea lui Szeplecan în poziţia de preşedinte interimar al CJ Cluj nu a mai avut loc.

În acel moment, a fost nevoie de convocarea unei şedinţe de îndată a Consiliului Judeţean Cluj, în care să se voteze din nou ca Szeplecan să fie votat ca vicepreşedinte al CJ Cluj. Consilierii PSD au părăsit şedinţa şi au precizat că vor ataca în justiţie aceste decizii aberante ale plenului Consiliului Judeţean Cluj. La al doilea vot, Szeplecan a fost votat în funcţia de vicepreşedinte.

Între timp, judeţul Cluj are ca preşedinter interimar un consilieri judeţean de la UDMR.