Evenimentul Zilei > International > Scandal la cel mai înalt nivel. Un jurnalist celebru de la Fox îl compară pe Fauci cu doctorul nazist numit „Îngerul morții”
Scandal la cel mai înalt nivel. Un jurnalist celebru de la Fox îl compară pe Fauci cu doctorul nazist numit „Îngerul morții”

Scandal la cel mai înalt nivel. Un jurnalist celebru de la Fox îl compară pe Fauci cu doctorul nazist numit „Îngerul morții”

Liga Anti-Defăimare și Muzeul Auschwitz condamnă gazda Fox pentru că l-a comparat pe doctorul Fauci cu un doctor nazist care a efectuat experimente medicale în lagărul morții.

Lara Logan, o personalitate de la Fox News și gazdă a serviciului său de streaming, a fost condamnată de grupuri evreiești proeminente și de Muzeul Auschwitz după ce l-a comparat pe doctorul Anthony Fauci cu un medic nazist pentru că a efectuat experimente medicale la Auschwitz.

Logan : „Fauci nu reprezintă știința, ci îl reprezintă pe Josef Mengele”

Într-o apariție de luni la „Fox News Primetime”, Logan a spus că oamenii i-au spus că Fauci nu reprezintă știința, ci îl reprezintă pe Josef Mengele, medicul nazist care a devenit cunoscut drept „Îngerul morții” pentru atrocitățile pe care le-a comis. „Vorbesc despre oameni din întreaga lume care spun asta”, a susținut Logan, oferind zero dovezi care să susțină afirmația sa. Fox News nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Organizațiile de top care au considerat comentariile lui Logan ca fiind condamnabile: „Exploatarea tragediei oamenilor care au devenit victime ale experimentelor pseudo-medicale criminale de la Auschwitz într-o dezbatere despre vaccinuri, pandemie și oameni care luptă pentru salvarea vieților umane este rușinoasă”, a spus Muzeul de la Auschwitz pe Twitter . „Este lipsit de respect față de victime și este un simptom trist al declinului moral și intelectual”.

Sunt declarații ofensive care sugerează că, într-un fel, doctorul Anthony Fauci se aseamănă cu criminalul de război nazist Josef Mengele

Jonathan Greenblatt, șeful Ligii Anti-Defăimare, a declarat că „nu există absolut nicio comparație între mandatele de mască, cerințele de vaccinare și alte eforturi de atenuare a COVID-19 cu ceea ce sa întâmplat cu evreii în timpul Holocaustului. Aceasta include realizarea de analogii ciudate și ofensive care sugerează că, într-un fel, doctorul Anthony Fauci se aseamănă cu criminalul de război nazist Josef Mengele, cunoscut pentru experimentele sale medicale îngrozitoare asupra prizonierilor din lagărele de concentrare”, a spus Greenblatt.

Comitetul evreiesc american a calificat comentariile drept „cu totul rușinoase” și a spus că „este nevoie de scuze”

„Josef Mengele și-a câștigat porecla efectuând experimente medicale mortale și inumane asupra prizonierilor Holocaustului, inclusiv asupra copiilor”, a scris organizația, adăugând că „nu se poate compara iadul prin care au trecut aceste victime cu măsurile de sănătate publică”.

Logan a fost corespondent pentru faimosul program „60 Minutes” al CBS News. La rețea, ea s-a confruntat cu o examinare semnificativă cu privire la câteva erori pe care le-a făcut cu privire la atacul de la Benghazi, ceea ce a dus, în cele din urmă, să își ceară scuze pentru inexactități și să fie forțată să-și ia concediu.

Logan a părăsit CBS News în 2018 și s-a alăturat Fox News în 2020. Ea a spus pentru The Los Angeles Times când s-a alăturat că nu „încerca să fie o persoană de opinie”, dar de atunci a devenit unul dintre cei mai conspiratori vorbitori ai canalului de dreapta, scrie CNN.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: