El a mai anunţat că va trimite în China o echipă internaţională de experţi care vor avea misiunea de a colabora cu omologii lor chinezi. Până acum, doar 22 de ţări au raportat în mod oficial măsuri legate de turism şi de comerţ asociate epidemiei de coronavirus, despre care directorul OMS a spus că trebuie să fie „scurte ca durată şi proporţionate” şi să fie revizuite cu regularitate.

Chen Xu, ambasadorul chinez la sediul ONU din Geneva, a declarat în faţa Consiliului executiv al OMS că anumite restricţii au fost contrare recomandărilor formulate de această agenţie şi a cerut ţărilor care le-au implementat „să nu reacţioneze într-o manieră exagerată”.

Deocamdată, 27 de cazuri de răspândire a virusului de la o persoană la alta au fost documentate în nouă ţări din afara Chinei, au precizat reprezentanţii OMS. Costurile totale pentru sistemele de sănătate publică asociate epidemiei de coronavirus pentru intervalul februarie – aprilie au fost estimate la 675 de milioane de dolari, însă ele nu includ consecinţele sociale şi economice al epidemiei, conform experţilor OMS.

PAGINA ANTERIOARA