Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în Republica Moldova. Gheorghe Cavcaliuc acuză o anchetă politică împotriva sa. VIDEO
Scandal în Republica Moldova. Gheorghe Cavcaliuc acuză o anchetă politică împotriva sa. VIDEO

Scandal în Republica Moldova. Gheorghe Cavcaliuc acuză o anchetă politică împotriva sa. VIDEO

Un politician din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, își acuză opozanții că i-au fabricat un dosar penal.

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, susține că opozanții săi politici i-au fabricat un dosar penal, în baza căruia procurorii au cerut Interpol să-l localizeze. Președintele PACE din Republica Moldova este cercetat într-un dosar penal în care trei membri ai partidului său au stropit cu „verde de brilliant” un politician dintr-un alt partid, după cum relatează Unimedia.info.

Verdele de Briliant este un colorant chimic care este cunoscut, în special în spațiul ex-sovietic. Acesta este folosit în special în industria textilă. În fostele state URSS acest compus este folosit și ca antiseptic.

Gheorghe Cavcaliuc pentru a-l aduce în fața organelor de anchetă din Republica Moldova.

„Nu manipulați opinia publică, numele meu nu figurează în baza de date Interpol. Eu am anunțat procuratura că sunt în Londra, în deplasare de serviciu”, a declarat Cavcaliuc.

Liderul PACE acuză o anchetă politică

Gheorghe Cavcaliuc susține că procurorii acționează împotriva sa la comandă politică deoarece este un pesonaj incomod. Gheorghe Cavcaliuc a precizat că se va prezenta în fața anchetatorilor atunci când procuroul care are în lucru dosarul „zelionka”, care îl privește, va fi schimbat. Aceasta deorece, susține politicianul, actualul procuror lucrează la ordin politic.

„Procuratura continuă circul la comanda politică a celor care au influență și cărora eu le sunt incomod. Eu am declarat că mă voi prezenta în fața organelor de drept atunci când procurorul pe dosarul „zelionka” va fi schimbat, pentru a nu putea fi influențat de oponenții mei politici.

Avocații mei vor face în zilele următoare interpelările necesare către Interpol pentru a scoate adevărul la iveală. Numele meu nu figurează în baza de date Interpol, acest lucru poate fi verificat de către oricine, de aceea nu mai manipulați opinia publică dând titluri de așa-numite știri”, a mai spus politicianul moldovean.

Declarațiile liderului PACE au loc după ce biroul local Interpol a cerut localizarea lui Gheorghe Cavcaliuc, dar și a omului de afaceri Veaceslav Platon.

„Nu mă puneți într-o oală cu Platon. Eu sunt ofițer de rang înalt, care nu o dată mi-am riscat viața pentru a salva alte persoane. Sunt la Londra, sunt în Marea Britanie, sunt în deplasare de serviciu și mă voi prezenta în fața unui procuror cinstiți, nu a unui șantajat politic”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Despre ce este dosarul care îl vizează pe Gheorghe Cavcaliuc

Dosarul „Zelionka”, în care Gheorghe Cavcaliuc este suspect, vizează 3 membri PACE care au stropit cu verde de briliant un membru al Platformei DA, pe motiv că „s-ar fi vaccinat anti-Covid fără rând”.

Cavcaliuc a refuzat să se prezinte în fața procurorei de caz pentru a fi audiat, declarând că aceasta „nu ar fi echidistantă, fiind șantajabilă, ca urmare a unui dosar penal deschis pe numele soțului acesteia”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: