Gruparea acţiona în Spania şi există indicii că a oferit bani unor oficiali din IGPR în schimbul unor servicii. De asemenea, gruparea oferea Poliţiei informaţii despre clanurile rivale, pentru a scăpa de concurenţă

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpatul T. M. a avut reşedinţa obişnuită în Madrid, localitatea Parla, Spania, unde locuia împreună cu alţi membri ai organizaţiei, respectiv inculpaţii P.C. şi L.N., controlând activitatea grupării. Procurorii precizează că, la sfârşitul anului 2014, în oraşul Parla (Madrid), în imediata apropiere a domiciliului inculpatului T. M., a fost detonată o încărcătură explozivă, în urma căreia un cetăţean de naţionalitate română şi-a pierdut o mână şi un picior, fapt care a stat la baza deschiderii unui dosar penal de către Judecătoria de Instrucţie Numărul Unu din Parla (Madrid).

„Din cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Spania, a rezultat faptul că respectivul accident s-a produs în momentul în care victima se pregătea să instaleze dispozitivul exploziv, la ordinul unui cetăţean român, în vehiculul folosit în mod obişnuit de către inculpatul T. M., acest accident fiind relatat şi făcut public în mass-media din Spania. Cel care a pus la cale tentativa de omor, era mâna dreaptă a unui cunoscut lider, care ispăseşte la ora actuală o condamnare în România şi care s-a aflat la conducerea interlopilor români din Spania timp de mai mulţi ani”, a mai transmis DIICOT.

Sursa citată a precizat că, la data de 13.06.2017, organele judiciare din România au iniţiat constituirea unei echipe comune de anchetă împreună cu autorităţile judiciare din Spania care a avut drept obiectiv clarificarea structurii organizatorice a grupului şi rolul fiecărei persoane dintre cele investigate în România şi Spania în ceea ce priveşte infracţiunile enumerate mai sus şi a altora care ar putea rezulta în timpul investigaţiilor comune.

„Un alt obiectiv stabilit a fost destructurarea organizaţiei criminale activă în ambele ţări, urmând a fi identificaţi toţi membrii acestui grup infracţional şi participaţia fiecărui membru. Astfel, au fost localizate mai multe persoane de sex feminin pe care inculpatul T.M. le-a determinat la practicarea prostituţiei în Poligonul Industrial LA CANTUENA din Fuenlabrada, Madrid. De asemenea, s-a stabilit totodată faptul că inculpatul T.M. îşi desfăşura activitatea de proxenetism şi prin determinarea altor persoane de sex feminin la practicarea prostituţiei în diferite cluburi de noapte, victimele fiind atent supravegheate de către acesta”, mai arată DIICOT.

În perioada 2013 – noiembrie 2017, la această grupare infracţională au aderat şi au sprijinit mai mulţi inculpaţi.

„Ulterior, la această grupare a aderat inculpatul C.C.M. care a contribuit cu informaţii obţinute în mod ilegal de la angajaţi ai Poliţiei Române cu privire la date si informaţii cu caracter personal nedestinate publicităţii, pe care le-a pus la dispoziţia inculpatului T.M. pentru ca acesta să poată interveni să influenţeze declaraţiile unor persoane de sex feminin care au depus plângeri în faţa autorităţilor judiciare din Spania, fiind victime ale grupului infracţional. Din probele administrate în cauză a mai reieşit faptul că, începând cu data de 01 mai 2016, inculpatul C.C.M. a primit de la inculpatul T.M. mai multe sume de bani pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul IGPR, în scopul determinării acestora să îndeplinească anumite acte ce intrau în atribuţiunile lor de serviciu şi anume să realizeze transferul numitei B.M. ( sora inculpatei M.A.E.) agent şef de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Drăgăneşti Vlaşca din cadrul IPJ Teleorman, într-o altă funcţie din cadrul IGPR, astfel încât să creeze inculpatului T.M. o mai bună sursă de informare în ceea ce priveşte activităţile de cercetare penală efectuate în dosare de urmărire penală şi să-i asigure acestuia o anumită protecţie”, au mai transmis procurorii.