Evenimentul Zilei > Sport > Scandal în fotbalul norvegian. O întreagă echipă a fost implicată într-o petrecere deocheată
Scandal în fotbalul norvegian. O întreagă echipă a fost implicată într-o petrecere deocheată

Scandal în fotbalul norvegian. O întreagă echipă a fost implicată într-o petrecere deocheată

O orgie sexuală la care au participat mai mulți fotbaliști norvegieni, în interiorul unui stadion, s-a lăsat cu sancțiuni din partea clubului la care activau.

Conducătorii clubului Brann SK, din prima ligă din Norvegia, a anunţat că la concediat pe unul dintre jucătorii participanți la petrecere. Iar alți zece componenți ai echipei de fotbal au fost avertizați în scris după ce au participat la orgia sexuală care s-a petrecut în interiorul stadionului din orașul Bergen.

Potrivit relatărilor despre caz, mai mulți jucători au participat la orgia din interiorul stadionului, alături de câteva femei pe care le-au adus din oraș. Întreaga petecere a fost înregistrată pe sistemul de supraveghere video.

Oficialii clubului de fotbal a fost nevoit să adopte astfel de măsuri în urma unui scandal izbucnit, în localitate, din cauza comportamentului fotbaliștilor. Echipa a fost huiduită chiar de proprii suporteri după incidentul care s-a petrecut pe 10 august. Atitudinea fanilor echipei l-a determinat pe un alt jucător să părăsească clubul și să-și caute un alt angajament.

Cum a decurs orgia de la clubul de fotbal

Presa locală a relatat că, pe 10 august, un număr de doisprezece jucători ai clubului au ieşit la cină, după care au mers la un club de noapte. De aici au plecat însoțiți de șapte femei și s-au întors în incinta clubului, unde au continuat petrecerea. Camerele de securitate au surprins jucătorii care făceau sex în vestiar şi chiar pe terenul de joc.

„Clubul a acţionat intens pentru a face lumină în cazul acţiunilor a doisprezece dintre jucători”, a anunţat clubul Brann, cu sediul în Bergen.

Potrivit comunicării oficialilor, aceste investigaţii au arătat „o încălcare a regulilor generale, a restricţiilor legate de coronavirus şi a comportamentului pe care îl aşteptăm în mod rezonabil de la jucătorii noştri”.

Pe cale de consecință s-a trecut la sancțiuni, mai ales că nici suporterii nu au privit cu ochi blânzi ceea ce au făcut fotbaliștii.

„Aşa că am decis să concedim unul dintre jucătorii noştri şi am trimis altor zece avertismente scrise serioase, a spus directorul general, al clubului, Vibeke Johannesen.

Poliția anchetează un posibil caz de agresiune sexuală

A fost concediat mijlocaşul în vârstă de 28 de ani, Kristoffer Barmen (foto), care active în cadrul acestui club de la vârsta de 10 ani. Acesta a fost acuzat că a jucat un rol cheie în timpul serii. Pe de altă parte, avocatul său, Eirik Monsen, a declarat că fotbalistul a fost surprins de sancţiune şi a simţit că este „tratat nedrept”.

Un alt jucător a părăsit clubul de fotbal imediat după izbucnirea scandalului. Este vorba despre portarul danez Mikkel Andersen care a preferat să revină în țara de origine. Aceasta deoarece el și familia sa au primit amenințări.

Ceilalţi jucători implicaţi nu şi-au recunoscut participarea şi nu au fost identificaţi. Poliţia investighează, de asemenea, o posibilă agresiune sexuală în seara respectivă, iar o persoană a cărei identitate nu a fost dezvăluită ar fi considerată suspectă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.