Consilierii județeni PNL s-au opus mai multor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pentru mai multe instituții din subordinea CJ Constanța. Fiind însă în minoritate, proiectele contestate de ei au trecut prin votul consilierilor județeni PSD și PMP.
Suma alocată de CJ Constanța numai pentru Festivalul berii și vinului în 2018 este de 250.000 de euro, respinsă de grupul liberalilor pe motiv că județul are nevoie de acești bani pentru școli sau spitale. Votul majoritar al celor de la PSD și PMP a închis subiectul. Cel mai mare scandal a izbucnit însă când la Unitateai de Asistență Medico-Socială de la Agigea s-a constata că managerul a pus achiziționarea a două mașini de spălat rufe, a câte 22.000 de euro, o mașină de uscat rufe de 10.000 de euro și un calandru de 5000 de euro. “Deși managerului i s-a spus că poate selecta și alte oferte de pe piață, el a ținut-o pe a lui, că vrea numai mașini de spălat din gama de la Miele, cele mai scumpe din Europa. Ăștia sunt bani publici nu sunt ai directorului”, a ripostat consilierul județean Marian Crușoveanu. În ciuda opoziției celor 14 consilieri PNL, proiectul a trecut cu cele 20 de voturi ale PSD și PMP.
Deși președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, i-a invitat să facă parte din comisia de licitație pentru achiziția mașinilor de spălat, consilierii județeni PNL au explicat nu contestă legalitate ci oportunitatea cumpărării lor. “Sunt hoteluri de renume care nu au asemenea mașini de lux, să revenim în limitele normalități și să nu aruncăm banii publici pe fereastră. E foarte simplu în caietul de sarcini să pui condiții ca să iasă cine vrei tu” a spus și consilierul liberal George Niculescu. Însă Horia Țuțuianu a menționat că “suma de 22.000 de euro, pentru o mașină de spălat racordată la gaze, cu elemente speciale pentru un spital, nu mi se pare o suma mare. Dar la licitație se va vedea exact cât va costa acea mașină de spălat. Presupun că vor fi mai multe firme care vor licita, în jos. Se va lua prețul cel mai mic”.
Managerul Unității de Asistență Medico Socială Agigea, Ovidiu Preda, a confirmat, pentru EVZ, că mașina de spălat rufe pe care vrea să o achiziționeze costă 22.000 euro “dar asta nu deranjează cu nimic, este un produs de calitate”. Spitalul, care are 90 de bolnavi, va economisi, zice el, 40 000 de lei, pe an, pentru că, fiind vorba de marfă de calitate, pe gaz, va consuma mai puțin decât cheltuia pe mașinile de spălat, clasice, care funcționau cu energie electrică. Ovidiu Preda a spus că urmează să demareze procedurile pentru organizarea unei licitații publice în vederea achiziționării a două mașini de spălat rufe, cu capacitate de 22 kilograme și a unui uscător cu capacitate de 25 kilograme, punând la bătaie 250.000 de lei.