Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în AUR. Acuzațiile sunt foarte grave. George Simion: „A fost o decizie grea”
Scandal în AUR. Acuzațiile sunt foarte grave. George Simion: „A fost o decizie grea”

Scandal în AUR. Acuzațiile sunt foarte grave. George Simion: „A fost o decizie grea”

Copreşedintele AUR, George Simion, a anunţat sâmbătă că nu va fi validat mandatul de parlamentar al lui Francisc Tobă. Asupra acestuia există suspiciuni serioase că ar fi avut un rol abuziv în timpul Revoluției.

Potrivit președintelui AUR, George Simion, invalidarea mandatului lui Francisc Tobă a fost o decizie grea, care ar putea afecta partidul, dar a considerat că„ este mai important să fie corecţi şi cinstiţi”.

George Simion a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a fost analizat fiecare caz de parlamentar AUR şi au fost descoperite suspiciuni în cazul lui Francisc Tobă, hotărându-se să nu fie validat mandatul acestuia.

Simion: „Nu vrem să avem dubii”

„Avem însă cazul Francisc Tobă în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii, nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor. Suntem în zilele Revoluţiei pe care noi le comemorăm, avem campanii speciale în acest sens, campania Eroii nu mor niciodată, organizată în fiecar an şi de aceea am luat hotărârea de a nu valida mandatul colonelului Francisc Tobă şi de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României. E o decizie grea, e o decizie care s-ar putea să ne afecteze, dar mai important pentru noi este să fim corecţi, să fim cinstiţi şi să nu facem greşeli”, a spus George Simion într-o postare video.

Acuzat de tentativă de omor deosebit de grav și complice la tratamente neomenoase

Francisc Tobă are o biografie care pune multe semne de întrebare. FSN-ist cu ștate vechi, Tobă a fost ales deputat în 1992 până în 1996, din partea PDSR-ului condus pe atunci de fostul președinte Ion Iliescu. O perioadă a fost consilierul lui Adrian Năstase pe probleme de securitate națională. „Colonel, doctor inginer în rezervă”, se descrie Tobă în clipul de campanie.

Numele său apare și în dosarul legat de represiunea armată ce a avut loc în Sibiu, în perioada Revoluției din 1989. Potrivit presei, Lt.col. (r) Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate la tratamente neomenoase. Presa a relatat că începând cu data de 22.12.1989, Tobă împreună cu Lt. Col. Aurel Dragomir, însoţiţi de militari în termen înarmaţi, au ridicat din secţiile Spitalului Judeţean Sibiu mai multe persoane rănite, în ciuda insistenţelor cadrelor medicale. Aceştia au fost duşi într-o sală de sport unde ar fi fost bătuţi de militari, cu suspiciunea că sunt teroriști.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: