Scandal imens la USR. Lui Barna i se cere demisia după eșecul de la prezidențiale

Mai mulți lideri USR i-au solicitat luni seară lui Dan Barna să demisioneze din funcție, acesta spunând că va consulta membrii partidului înainte de a lua o decizie.

Tensiuni la USR , după scorul obținut de Dan Barna, candidatul USR Plus la alegerile prezidențiale! Mai mulți lideri i-au solicitat lui Dan Barna să își recunoască eșecul de la primul tur de scrutin , împreună cu echipa lui de campanie, și să demisioneze din funcție. Dan Barna a afirmat că dorește să facă un vot online, în care membrii partidului să decidă dacă mai rămâne în fruntea partidului.

Liderului USR i s-a reproșat că aceasta ar fi fost o strategie pe care a adoptat-o și Liviu Dragnea pentru a rămâne președintele PSD , au declarat surse din partid pentru Digi24.ro.

Printre liderii USR care i-au cerut lui Dan Barna să demisioneze s-au aflat Tudor Benga , Cristian Ghica, Cosette Chichirău, ei criticând și echipa de campanie a acestuia pentru modul în care a gândit strategia care l-a făcut pe Dan Barna să obțină un procent mai mic decât cel obținut de alianța USR Plus la alegerile europarlamentare. Dan Barna a replicat, spunând că partidul trebuie să hotărască dacă mai rămâne sau nu președinte, în baza mandatului obținut la Congresul din luna septembrie.

„Stabilim zilele acestea când va avea loc consultarea internă. A spus că va cere votul de încredere al tuturor membrilor. Probabil va fi un vot online”, au declarat surse din partid.

Biroul Național al USR se va întruni joi, în cadrul ședinței urmând să se stabilească procedura prin care Dan Barna ar putea să își piardă postul de președinte

Plus are o nouă strategie după rezultatul slab obținut de Dan Barna

În cadrul ședinței de joi se va rediscuta despre fuziunea USR cu PLUS, tema fiind discutată și cu ocazia ședinței Consiliului Național care a avut loc luni. Dan Barna le-a spus colegilor de partid că PLUS ar dori să impună o fuziune, în condiții mult mai favorabile după rezultatul modest de la alegerile prezidențiale.

Reprezentanții celor două partide, care fac parte din conducere, vor purta discuții legate de fuziune, în contextul în care colaborarea dintre PLUS și USR nu decurge în condiții bune, lucru comunicat luni seară colegilor săi de la USR de către Dan Barna. În timpul campaniei electorale s-a remarcat faptul că cele două echipe au avut un mod de lucru diferit și opinii diferite, useriștii reclamând că oamenii lui Cioloș nu s-au implicat pentru ca Dan Barna să obțină un procent de voturi cât mai mare.

În schimb, reprezentanții PLUS au reclamat scandalurile interne de la USR, făcute cunoscute pe grupurile de Facebook interne. Din acest motiv Dacian Cioloș și oamenii săi s-au retras din campania electorală . Liderii celor două formațiuni au avut păreri diferite și în privința intrării la guvernare, liderul PLUS declarându-se dispus să devină membru într-un Executiv alături de PNL, în timp ce USR nu a fost de acord , decizie care duminică s-a dovedit că a fost o greșeală care l-a costat pe Dan Barna vot