ONG-iștii britanici cer măsuri rapide ale autorităților  pentru ca Marea Britanie să înceteze a mai fi un „paradis al proxeneților” în care femeile traficate, în special cele  din România, sunt exploatate sexual la o scară inimaginabilă. Activiștii  susțin că există dovezi clare că mii de femei sunt constrânse să se prostitueze în fiecare an, după ce au fost ademenite de bandele de traficanți să vină în Marea Britanie sub pretextul că vor găsi un loc de muncă. ONG-urile susțin că proxeneții sunt principalii beneficiari ai legilor relativ liberale din Marea Britanie în ceea ce privește industria sexului,

Româncele reprezintă peste 75% din femeile exploatate sexual

Din păcate, toate aceste afirmații par să se bazeze pe probe solide, venite chiar de la poliție, Statisticile arată că marea majoritate a femeilor exploatate în bordeluri e formată din românce, Astfel, Poliția din Leicester a declarat  că din 421 de femei pe care le-a găsit lucrând în bordeluri, 362 (86%) erau românce. Cifre similare vin și de la Poliția din Northumbria, care raportează că 75% din cele 259 din femeile exploatate erau din România.

Potrivit The Guardian, problema a fost luată în dezbtere la un seminar online la care au participat politicieni, ofițeri superiori de poliție și diplomați.

„Este un scandal național”

Dame Diana Johnson, președinta grupului parlamentar  privind exploatarea sexuală, a declarat: „Exploatarea sexuală la scară industrială a femeilor române de către bărbații britanici este un scandal național”.

Ea a îndemnat guvernul Marii Britanii să urmeze exemplul altor țări, inclusiv Franța, Irlanda și Suedia, pentru a contracara cererea de sex plătit sex. Mai mult, a cerut dezincriminarea victimelor proxeneților și închiderea site-urilor care promovează prostituția.

Johnson a vorbit, de asemenra. despre o anchetă făcută în 2018, care a constatat că din 212 de investigații polițienești în ceea ce privește cazurilor de sclavie cu exploatare sexuală, 39% dintre victime erau din România.

„A sosit timpul ca Priti Patel să oprească Marea Britanie să mai fie un paradis al proxenetismului,”

„Risc redus pentru proxeneți „

Kat Banyard,directoarea UK Feminista, a declarat, la rândul ei: „Marea Britanie este o destinație fabuloasă,  pentru că prezintă un risc redus pentru traficanții sexuali. Pentru a câștiga lupta împotriva traficului  sexual, Home Office trebuie să interzică site-urile proxeneților și să incrimineze plata pentru sex.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE