Evenimentul Zilei > Sport > Scandal de proporții la Roland Garros. O jucătoare a fost arestată la finalul meciului. E bănuită că a trucat un meci jucat contra a două românce. VIDEO
Scandal de proporții la Roland Garros. O jucătoare a fost arestată la finalul meciului. E bănuită că a trucat un meci jucat contra a două românce. VIDEO

Scandal de proporții la Roland Garros. O jucătoare a fost arestată la finalul meciului. E bănuită că a trucat un meci jucat contra a două românce. VIDEO

Yana Sizikova a fost arestată după un meci jucat în proba de dublu a turneului Roland Garros și va trebui să dea explicații în fața autorităților din Franța.

Scandal fără precedent la turneul de Mare Șlem Roland Garros, condimentat cu scene nemaivăzute în turneele de tenis la nivel mondial. Yana Sizikova, o jucătoare de tenis din Rusia, în vârstă de 26 de ani, locul 101 în ierarhia mondială de dublu a fost arestată de poliția pariziană imediat după încheierea partidei disputate joi seară.

Este suspectată pentru că ar fi trucat un meci disputat la Roland Garros, contra a două românce

Conform presei din Franța, sportiva ar fi fost luată în custodie în incinta Serviciului Central pentru Curse și Meciuri al poliției judiciare pentru „corupție în sport” și „fraudă în grup organizat”. Reținerea rusoaicei nu a fost una ușoară. Oamenii de ordine au încercat să împiedice arestarea jucătoarei de teni, în timp ce Sizikova ieșea de la masajul programat după meciul de dublu.

Ea este suspectată pentru că ar fi trucat o partidă disputată, la ediția precedentă de la Roland Garros. Este vorba despre meciul pe care l-a jucat în proba de dublu, alături de Madison Brengle, din Statele Unite ale Americii (SUA). Cele două sportive au înfruntat perechea formată de româncele Andreea Mitu și Patricia Țig. Jocul s-a disputat la data de 30 septembrie și a fost câștigat de Mitu și Țig, cu scorul de 7-6(8), 6-4. Autoritățile s-au sesizat și vizată pentru că nu și-a apărat corect șansele a fost rusoaica Yana Sizikova.

Casele de pariuri au intrat în alertă în timpul confruntării

Alerta a fost dată de casele de pariuri. Care au înregistrat o activitate neobișnuită, la live, în momentul în care scorul confruntării era de 7-6(8), 2-2. Iar la serviciu se afla sportiva din Rusia. Ea aa comis două duble greșeli și a ajuns târziu la o minge ce părea a fi o pradă ușoară în mod normal. Celălalt punct al game-ului a fost câștigat de Patricia Țig. Așadar, casele de pariuri au intrat în alertă atunci când au văzut că s-au pariat sume mari de bani pe victoria româncelor în game-ul respectiv.

Fapt ce putea fi determinat de sportiva arestată, acum, la Roland Garros, suspectată de blat.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: