Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile, se arată într-un comunicat de presă.

Vasile Răducă, prodecanul Facultăţii de Teologia şi secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române, a făcut afirmaţii controversate şi discriminatorii despre sex, viol şi musulmani în emisiunea difuzată în 27 mai, la Radio Trinitas şi reclamată de ascultători.

 El a spus: „când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimţit persoanele respective” sau „în islam, femeia este considerată o lighioană”.

Preotul Vasile Răducă a răspuns mai multor ascultători: „Vă rog să reţineţi, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”.

 

Te-ar putea interesa și: