Evenimentul Zilei > Actualitate > Scafandrii au localizat epava. Pescadorul scufundat în Marea Neagră a fost găsit
Scafandrii au localizat epava. Pescadorul scufundat în Marea Neagră a fost găsit

Scafandrii au localizat epava. Pescadorul scufundat în Marea Neagră a fost găsit

Garda de Coastă a găsit sâmbătă pescadorul scufundat în Marea Neagră şi pe care au murit cinci marinari. Acesta se afla la 500 de metri de locul în care a fost văzut ultima dată pe radar.

Pescadorul Sea Shark 1 s-a scufundat pe 17 mai 2021, în Marea Neagră, după ce a fost supraîncărcat cu rapane.

Până în prezent, trei marinari au fost găsiţi morţi, în timp ce alţi doi sunt în continuare daţi dispăruţi.

„În data de 22.05.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă și două mijloace de mobilitate navală, au desfășurat activități in vederea identificării epavei unei ambarcațiuni.

 Scafandrii au localizat epava

Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanță de aproximativ 10 km Est de Chituc.

În cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și distrugere sau avarierea unei nave, iar în perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj”, se arată într-o informare emisă de Garda de Coastă, scrie Antena3.

Pescadorul s-a scufundat pe 17 mai 2021

Dispariţia pescadorului a fost semnalată de un prieten al unui membru al echipajului. Bărbatul a urmărit poziţia pescadorului din Marea Neagră cu ajutorul unui program de pe internet. Iar la un moment dat a observat că ambarcațiunea nu se mai afla pe radar. Luni dimineaţa a sunat la numărul de urgență 112, iar apelul a fost transmis către Centrul Maritim de Coordonare din cadrul Autorităţii Navale Române. Instituție care se ocupă de acest caz.

De asemenea, s-a dat alerta şi la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, care a trimis o navă de căutare în zona unde se presupune că ar fi dispărut pescadorul. Adică la Gura Portiței.

Tragedie în Marea Neagră. Un pescador românesc s-a scufundat. Trei pescari au fost găsiți morți. Operațiunile de căutare continuă