„Savanții cântăcioși” ai sopranei Anca Pârlog, la Festivalul Științei

„Savanții cântăcioși” ai sopranei Anca Pârlog, la Festivalul Științei

În acest weekend, aveți toate motivele să mergeți cu copiii la mall, dar nu la cumpărături. Cea de-a VI-a ediție a SCIKiDS Festivalul Științei, găzduită de Mega Mall București, în perioada 21- 22 octombrie, vine cu lucruri în premieră.

Programul celor două zile de festival cuprinde experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Profesorii Trăsniți de la Fun Science, spectacole științifice, expoziții, ateliere educative, jocuri cu obiecte științifice interactive, competiții cu roboți și jucării inteligente. În premieră, Profesoul Trăsnit va conduce un experiment inedit și va crea un nor uriaș în interiorul clădirii.

 

Sub acest nor, în fiecare zi de la ora 17.30, vor face spectacol „savanții cântăcioși" de la Școala de canto Next Star Studio, condusă de Anca Pârlog. Next Star Studio aduce pentru prima dată în România conceptul lecțiilor de canto prin Skype, o metodă de lucru la care copiii s-au adaptat extrem de repede, dată fiind binecunoscuta lor atracţie către tot ce înseamnă tehnologie şi gadget-uri. Talida Balaban, Lavinia Zamfir, Amalia Amil, Rianna Rianna, Raluca Oncică, Ioana Oncică și Andreea Sicoe sunt doar câteva dintre vedetele sopranei Anca Pârlog, care vor cânta în cele două zile de festival.

Ne puteți urmări și pe Google News

Intrarea la Festivalul Științei este liberă,  iar activitățile se vor desfășura zilnic în intervalul 12.00 – 18.00, în spațiul special amenajat de la nivelul -1.

 

Cursuri de pian

 

Pentru soprana Anca Parlog urmează Festivalul „Constelația Juniorilor" de la Focșani, care va aea loc pe 3 noiembrie. Dar până atunci, cunoscuta artistă îi invite pe părinți să-și înscrie copiii la cursurile de pian, organizate de Școala de Muzică Next Star Studio.

„Pianul este cel mai complex instrument muzical! Datorită acestei versatilităţi, îl întâlnim atât în muzica pop, cât şi în cea clasică şi în orice gen muzical. Beneficiile învăţării acestui instrument merg dincolo de simpla abilitate de a reda o piesă muzicală.

În primul rând, deşi este un instrument atât de complex, nu este dificil să învăţăm să cântăm la pian.

Pianul este un instrument ideal pentru copii, deoarece este foarte intuitiv. În câteva minute, un copil de doar câţiva anişori poate învăţa să cânte o scurtă melodie. Ajută la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive şi dezvoltă gândirea matematică, iar acest lucru este susţinut de numeroase studii ştiinţifice. Împreună cu antrenarea memoriei, a disciplinei, a coordonării şi a atenţiei, toate aceste beneficii îi ajută pe cei mici şi la îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Copiii care învaţă un instrument muzical sunt mai deschişi, reuşesc să îşi exprime mai bine emoţiile şi să comunice în general. Lecțiile individuale sunt săptămânale sau bisăptămânale, în funcție de opțiunea cursantului.

Primul modul al cursurilor de instrument începe în octombrie 2018 și se încheie cu spectacolul de iarnă, „Crăciun cu Steluțe”. Al doilea modul începe în ianuarie 2019 și va avea ca încheiere spectacolul „Steluțe pentru Mama” la finalul lunii martie, iar din aprilie începe modulul al treilea, încheiat cu Gala de sfârșit de an școlar în luna iunie”, detaliază Anca Pârlog, soprana care și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani, cu studiul pianului.

Amănunte despre înscrierile la lecțiile de pian, aici: https://www.facebook.com/events/882233481982565/