Evenimentul Zilei > Actualitate > Satul România, din SUA, pământ blestemat? Taina bărbatului găsit decapitat pe șine. Foto
Satul România, din SUA, pământ blestemat? Taina bărbatului găsit decapitat pe șine. Foto

Satul România, din SUA, pământ blestemat? Taina bărbatului găsit decapitat pe șine. Foto

În urmă cu 5 ani, presa din România scria despre satul Romania, situat undeva pe dealurile din Pennsylvania, lângă orășelul Meyersdale din comitatul Somerset (SUA). Ulterior, interesul a fost atât de mare încât un artist cunoscut din România a mers acolo și a aflat lucruri uluitoare despre existența de aproape 150 de ani a satului Romania.

Este vorba despre Deliric (n.r. – Răzvan Eremia), rapperul care are o relație cu celebra cântăreață Inna. În cadrul unei campanii de marketing a unei companii de telefonie mobilă, el a zburat peste Oceanul Atlantic de Nord pentru a-i cunoaște pe oamenii din satul România (SUA).

Odată ajuns acolo, localnicii i-au spus câteva detalii despre istoria locului. La un moment dat, unul dintre ei i-a prezentat câteva mărturii publicate la 100 de ani de la înregistrarea oficială a satului.

Așa am aflat, spre exemplu, despre două decese ciudate, încă prezente în memoria celor care locuiesc în mica așezare minieră. Primul dintre ele se referă la un bărbat care a căzut inexplicabil de la etaj și a murit.

Al doilea, însă, este și mai tulburător. Este vorba despre un bărbat găsit decapitat pe șinele de cale ferată. În documentul citat se precizează că bărbatul rămas fără cap avea ochii larg deschiși, semn al spaimei uriașe simțite înainte de a muri.

Galerie foto cu satul Romania din SUA

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/12

În ceea ce privește numele satului, localnicii au spus că are legătură cu J. Philip Roman, un industriaș despre care se poate bănui că avea origini românești. De aici și Romania, numele satului din SUA.

Totodată, se pare că domnul Roman a fost principalul vinovat pentru depopularea satului. Stând de vorbă cu oamenii locului, Deliric a aflat că industriașul a încercat să ocolească legile, dar tentativa lui a eșuat, iar afacerea a intrat în declin.

În prezent, Romania este considerat un sat-fantomă și nu are mai mult de 20 de locuitori. La concluzia amintită s-a ajuns și din cauza caselor părăsite, cum este și cea din galeria foto publicată mai sus.

„Peisajul satului nu este atât de atrăgător, abundând în case părăsite, prăfuite, care găzduiesc încă obiectele casnice, exact așa cum erau când proprietarii le-au abandonat.

(…) În trecut, aici locuiau în jur de 100 de persoane, potrivit AT1 România. Familiile rămase în sat povestesc că au existat o mulțime de povești și mituri legate de așezarea lor.

Se spune că în satul România au avut loc ritualuri dubioase și vrăjitorii, precum și sinucideri sau incendii misterioase″, se arată pe romaniajournal.ro.